Stefan Löfven ljuger igen – ska han komma undan även denna gång?

| 9 oktober, 2019

Stefan Löfven oroar sig för den ojämlika vården och för de långa köerna. Det är tämligen lätt att bli frustrerad över hur Stefan Löfven, i vilken regering han än lett, hanterat vårdkrisen.För trots att Stefan Löfven nu säger att han är oroad så har S i allra högsta grad varit delaktiga i att driva på vårdkrisen, och därmed ojämlikheten inom vården.

https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-om-krisen-i-varden-genuint-orolig/?fbclid=IwAR3BoSUh3JKg3WNe2IUiXddsOKPtiuxCXbhY9ySfKQNyZT8Rq2YNXkt6w8s

Problemet med att Stefan Löfven alltid försöker framhäver S som ett ansvarsfullt parti är att det inte är sant. Löfven förhåller sig sällan till sanningen, och någon ordning och reda har hans politik inte stått för. Jag ifrågasätter varför Löfven alltid kommer undan med sina lögner. På köpet är han likgiltig inför att bli påkommen. Det borde vara fullständigt oacceptabelt eftersom hans lögner är ett hot mot, inte bara vårdkrisen utan även det lilla förtroende som finns kvar för svensk politik. Det borde inte vara så svårt att ta hål lögnerna. Löfven är såklart medveten om att han ljuger, liksom han är att han alltid kommer undan med det. Det borde bli en politikerstorm av hans nonchalanta beteende inför sanningen. 

För bara ett år sedan hävdade Stefan Löfven att hade lyckats vända vårdkrisen. Redan då var det en orimlig lögn. All tillgänglig statistik visade att sedan Löfven tillträtt som statsminster blev vårdköerna längre för varje år. Av inga andra skäl än den egna prestigen avskaffade Löfven Alliansens kömiljard vilket snabbt fick förödande konsekvenser. Nu säger han att de skulle ha gjort annorlunda, tänka hur de kunde göra om kömiljarden istället för att skrota den.

https://www.expressen.se/debatt/varfor-hittar-lofven-pa-att-vardkrisen-har-vant/?fbclid=IwAR2XuEhZmhd8MdcxuO76rJK-cGHiaVTYDi7_wNox7s6l3GZtxBx9hzXLbOA

Nu säger alltså Stefan Löfven att vården inte är tillgänglig i hela landet och att vårdköerna är för långa. Att det ser ut beror uteslutande på de beslut Löfven tog som nytillträdd statsminister. Har Löfven ingen förmåga i att se konsekvenserna av sin egen politik?

https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=L%C3%B6fven+tar+inte+v%C3%A5rdkrisen+p%C3%A5+allvar&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Idag väntar ca 300 000 personer på att få träffa en specialist, om deras sjukdomstillstånd kräver operation hamnar de i nästa kö. Antalet patienter som väntat mer än tre månader på operation har fördubblats sedan Löfven blev statsminster 2014. De som betalar priset för den Löfven skapat är patienterna.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vardkoerna-har-fordubblats-under-stefan-lofvens-styre-20913?fbclid=IwAR2sQhTph9ex6s0WXhiEBM06Nqe-NrgJ_1RwdEn_p-vouD4hy2en5FAgmH0

Det kan omöjligt bara vara jag som reagerar på detta. Stefan Löfven ljög medvetet och ogenerat 2018 när han hävdade att han hade vänt vårdkrisen. 

En fungerande statsminster ljuger inte upprepat, och förmodligen hade han slutat upp med det om han hade ställts mot väggen. Men Stefan Löfven får ljuga på om det mesta. En grundläggande regel som statsminster är att ha respekt för fakta och erkänna det man ställt till med. Om sanningen och den egna insikten inte finns med är det omöjligt att fatta friska beslut. 

Röstfiske och panik över Sverigedemokraternas opinionsmätningar är vad jag ser. Stefan Löfven hoppas vinna tillbaka väljare, inte genom att vara ärlig utan genom att ljuga och bedra. Därför är lögnerna från Löfven så farliga. Hans påstående 2018 om han hade lyckats vända vårdkrisen har såklart påverkat vården och i förlängningen patienter negativt. 

Det är en svår situation att ständigt behöva lyfta Stefan Löfvens ljugande men de kan aldrig få passera obemärkt. Det måste vara svårt för journalister att peka ut Löfvens lögner men det får inte vara en ursäkt för att inte göra det. 

Jag hoppas att fler väljare än jag inser att Stefan Löfven sällan tar ansvar för det hans politik ställt till med. Att han känner sig genuint orolig för att människor inte får vård rimmar inte alls med han sa 2018, att krisen i vården hade vänt. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

7 tankar på “Stefan Löfven ljuger igen – ska han komma undan även denna gång?

 1. Berra Fors

  Stefan Löven och hans idioter i riksdagen är dom största lögnare vi har skådat i modern tid. Bara massa tjäbbel och svammel. Finns inte något vettigt som kommer från den skit regeringen vi har idag. Tänker bara på sig själva och skiter i Sverige och Svenskarna.

 2. Tomas

  Madeleine!
  Ditt bidrag till att minska förtroendet för svensk politik ska inte underskattas.

  1. Ingemar

   Tomas, det är nödvändigt att skriva om Stefan Löfven och hans lögner och brutna löften. Hans vallöfte var att Sverige skulle ha lägst arbetslöshet inom EU fram till år 2020… sanningen är att Sverige har halkat ner från den 12:e plats de hade till en 24:e plats. Stefan Löfven pratade om vården… nu har Sverige minst sjukhussängar (=vårdplatser) inom hela EU. Satsningar på polisen skulle det bli, Sverige ligger 4:a från botten vad gäller polistäthet. Stefan har tagit emot 701203 nya personer till Sverige under de första fem åren, vilket är i särklass mest någonsin, och väldigt oansvarligt. Jag kan fortsätta länge att beskriva hur fähunden Stefan Löfven har försämrat Sverige.

 3. Rolf

  Stefan Löfven är den sämsta statsminister som har funnits han kan sälja sin gamla mamma för att bli statsminster och sedan köpa tillbaka henne när han fått makten , han dög inte en som svetsare , sedan skall hålla truten vad det gäller klimatet kan han ta regerings planet ner för att titta på damernas fotbolls match i nice och sedan bara flyg hem på skattebetalarna bekostnad med den lön han borde skämmas bet bästa för Sverige vore att avsätta honom

 4. Ulf

  Förtroende för svenska politiker och politik har sådana som Löfven,Lööf och M.Andersson samt övriga för länge sedan sett till att radera från deras värld.Där gäller det att ljuga och använda lögnen som arbetsmetod vilket de är experter på.Finns det någon med förnuftet i behåll som skulle ge ett privat förtroende till någon i regeringen idag…..? Ja,förutom nån rödförblindad verklighetsförnekare då.Känner man tillit till Löfven och Lööf …? Endast en dåre litar på dessa lögnare.Hur en statsminister kan stå ut med att ljuga,slingra sig och förvränga verkligheten är sannerligen en bedrift som Löfven upphöjt till konstart !!Det kräver sin förtroendelösa man,eller kvinna ,för att kunna ljuga svenska folket rätt upp i ansiktet utan att skämmas det minsta.Det visar med all önskvärd tydlighet vilken människa man är innerst inne.Genomfalsk och sannerligen ingen man anförtror sig till.Politikerna gräver sin egen grav och begraver all form av tillit till budskapen samtidigt.
  De som röstade på KAP,dvs Kalle Anka Partiet, hade sannolikt fått en mer rakryggad statsminister om Kalle Anka innehaft den positionen,och varför inte Ludwig von Anka som finansminister,förmodligen hade de fått större förtroende än nuvarande regering som agerar som ett maffiagäng med gudfadern som statsminister och Björnligan som supportpartier.
  Om någon funderar över min personliga politiska hemvist så röstar jag och kommer att rösta på SD ( eller Kalle Anka Partiet.)
  Vad ev andra tycker om det är mig fullständigt likgiltigt och inget som stör nattsömnen eller tillvaron.
  Däremot störs jag av genomfalska politiker och vänster/miljötokar och foliehattar men de verkar svåra att bli av med helt vilket är synd.” Om lögnen upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning ” är med all tydlighet regeringens valspråk.
  Dock avslöjas alla lögner hela tiden och då står man där svarslös och avskydd.

 5. Larsson

  Han kommer från fackföreningen där man alltid har lurat arbetare

 6. Tommi

  Det enda som kommer ur hans fula trut är grodorna som hoppar ut när han står och skrävlar och ljuger

Kommentarer är stängda.