Barn kommer alltså att skiljas från sina föräldrar på grund av att de har ett funktionshinder

“Hjälp oss snart är sista spiken i kistan slagen”, skickar en djupt oroad medborgare till mig. Det handlar om personlig assistans. 

Det här en grupp som kämpar för det vi andra tar för givet, att leva i frihet och med värdighet. Nästan ingen kommer att beviljas statlig personlig assistans om regeringens nya lagförslag går igenom. Det går inte att föreställa sig den tragedi detta kommer innebära för många. 

Stefan Löfven, Lena Hallgren och den dåvarande ministern Annika Strandhäll, ljuger upprepat om orsakerna bakom den här utvecklingen. De skyller på annat men Magdalena Andersson var tydlig, assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet.

Mycket riktigt. Försäkringskassan fick nya direktiv/regleringsbrev vid årsskiftet 2015–2016, som sa att ”ökningen av antalet timmar måste minska”

Hur började allt? Det började med det “utbredda assistansfusket”. Det tog inte lång tid förrän den som var funktionshindrad fick finna sig i att betraktas som en brottsling medan Stefan Löfven hittade en möjlighet att “spara”. Det fanns bara ett problem, det “utbredda assistansfusket” var i högsta grad en konstruerad (påhitt) nyhet som våra etablerade medier spred. https://www.dagenssamhalle.se/kronika/larm-om-assistansfusk-slar-nu-mot-utsatta-27266

I sin iver att komma åt det utbredda fusket lovade Stefan Löfven svenska medborgare att nu skulle välfärden skyddas mot giriga funktionshindrade. Det arbetet påbörjades 2015. Detta har nu resulterat i att flera assistansberättigade har förlorat sin personliga assistans, eller fått den kraftigt försämrad. 

Det har gått så långt redan. I flera kommuner byggs boenden för barn med funktionshinder. I Sverige 2018 återupprättar man alltså institutionsboenden för funktionshindrade barn eftersom deras föräldrar inte orkar ta hand om dem själva, med nattvak, ständig tillsyn och omvårdnad utöver vad som är normalt. Det är som förflytta synen på den med funktionshinder hundratals år tillbaka i tiden. Barn kommer alltså att skiljas från sina föräldrar på grund av att de har ett funktionshinder. I Sverige idag. https://www.st.nu/artikel/sofia-mirjamsdotter-regeringen-borde-skammas-for-nedmonteringen-av-den-personliga-assistansen

Det behöver inte skrivas att det är ovärdigt. Det behöver inte skrivas att det inte är förvånande att det är socialdemokrater som ligger bakom detta. Det behöver inte skrivas att Socialdemokratin för länge sedan har tappat sitt moraliska kompass. Det behöver inte skrivas att det är ovärdigt socialdemokratin att i akt om mening kringskära människors möjligheter till ett självständigt liv.

Läs mer i STIL här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp