Lena Melin: Stefan Löfven måste backa 

Miljöpartiet kommer alltid stå upp för asylrätten!Ikväll citeras Stefan Löfven i Sydsvenskan om att Sverige ska ta…

Slået op af Isabella LövinOnsdag den 9. oktober 2019

Om inte Löfven backar hotar fullskalig regeringskris, det menar i alla fall Melin. Ja det kanske vore det bästa. För det här var ju väntat. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qLE3Pe/lofven-maste-backa?fbclid=IwAR3R0W8ExNzxHKxnLWlz1zIjsC8HZiztn8GLvROW7oi6CwmOTCNPd4vnACo

MP:s inställning till invandringen fick nog alla klart för sig när dåvarande språkröret Åsa Romsons i tårar meddelade regeringens beslut att täppa till gränserna efter flyktingvågen 2015. 

När Löfven så i en intervju säger att Sverige måste halvera flyktingmottagandet, är det ett försöka i att locka tillbaka väljare – såklart. Socialdemokraterna har sedan valet tappat 5,2 procentenheter – främst är det kärnväljare som äldre personer och låginkomsttagare som lämnat partiet, grupper som alltså är strategiskt viktiga för S. S ligger nu på nivåer som är lägre än tidigare partiledaren Håkan Juholts sämsta notering strax innan han avsattes i januari 2012.https://omni.se/karnvaljarna-lamnar-s-samre-siffra-an-med-juholt/a/JoGxwR?fbclid=IwAR19Imcd_TDmWrNCE8-RZipiA1zedoQxYOp1mKWZ45yzjX_hf1cmop51nCk

Som man ropar får man svar, att väljare lämnar är givet med tanke på den politik Löfven driver men vad Löfven inte tänkte på var MP:s inställning till flyktinginvandringen. 

Och Lövin är så tydlig som man kan vara: “Stefan Löfven i Sydsvenskan om att Sverige ska ta emot betydligt färre flyktingar än vi gör idag. Det är Socialdemokraternas politik, inte regeringens.”

Regeringen, det vill MP och förmodligen, C driver en helt annan flyktingpolitik. De tjatar om samma saker, de värnar asylrätten, de vill att den ska vara human, effektiv  och rättssäker. Inte med en stavelse handlar det om att begränsa flyktinginvandringen. 

För Stefan Löfven återstår bara en sak. Det är att backa från uttalandet, vilket han sannolikt inte kommer att göra, skriver Melin. Återigen, det är kanske det bästa. Det kan i sin tur frammana krav på ett nytt politiskt styre. För vi kan inte ha regering som uppenbart står så långt ifrån varandra i en våra ödesfrågor.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Lena Melin: Stefan Löfven måste backa 

 1. Ulf

  Nu när väljarna lämnar S och Lo medlemmarna går över till SD är det plötsligt helt rätt att begränsa massinvandringen.Löfven är så orolig att tappa makten så han tar till nya lögner i en allt snabbare takt.LO basen som också spytt sin galla över SD och invandringskritiker jamar med.Dessa har i varje framträdande kräkts på alla sk rasister som haft modet att säga ifrån.Vilka ynkryggar.
  Nu inser de hur Sverige raserats och dränerats via bidragskranen och det skall de stå till svars för.Ändå ca 120 000 nya invandrare 2019 är prognosen……
  Hur f n kan Löfven säga att Sverige är ett rikt land när det inte finns pengar till vår egen skattebetalande befolkning tyder på ren dårskap.Invandrare har infiltrerat samhällsstrukturen och svenskar åsidosätts som andra klassens medborgare.
  SD har bibehållit sin linje trots alla påhopp och kränkningar från vänster och miljödårar och är det enda parti som hela tiden fått rätt i sina varningar.
  Nu efterapar man deras politik i ren desperation.Ynkligare regeringspartier finns inte någonstans och Sveriges befolkning börjar äntligen se vilka usla folkföraktande lögnare som har makten.
  Som sagt,” man kräks när man ser dem”

  Svar
 2. Tommy Björnlund

  Vi måste viäl kunna ta hand om dom Svenskar som fortfarande lever för helvete.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *