MALMÖ. Person gripen för grovt brott och mordbrand mot lägenhet

Av | oktober 13, 2019

En person gripen för grovt brott i Limhamnsvilla

Flera polispatruller larmades strax efter midnatt till en villaadress i Limhamn. En polispatrull var vid 00.50-tiden kvar på platsen och undersökte andra våningen i villan. Polisen uppger att det handlar om ett grovt brott och att en person är gripen som misstänkt. En orolig granne pratade med polispersonal på platsen vid 01.15-tiden. Vid 01.20-tiden kom en låssmed till platsen för att låsa till en del av den aktuella villan sannolikt i väntan på en polisteknisk undersökning.

 

Mordbrand mot lägenhet på Norra Bulltoftavägen

Brandkår och flera ambulanser samt polis larmades vid 23.04 till en brand i ett trapphus på Norra Bulltoftavägen. När räddningsmanskapet kom fram brann det vid en lägenhetsdörr på femte våningsplanet. Rökdykare med handbrandsläckare slog ner branden utanför lägenheten sedan togs en slangledning upp för släckning inne i den berörda lägenheten. Flera personer hade tagit sig ur sina lägenheter i den berörda trappan och dessa personer behandlades på platsen av ambulanspersonal för lättare rökskador.

En maskinstege restes mot byggnaden för att lugna personer som stod i sina fönster. Polisen på platsen misstänker att det handlar om mordbrand då man fått uppgifter om att någon brandfarlig vätska hällts in genom en brevlåda. Vad som ligger bakom brandattentat kommer nu polisen att försöka utreda.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *