SPRÄNGNING. Explosion vid polishus i Staffanstorp

Nationella bombskyddet är på plats och området är avspärrat.
Foto: MIKAEL NILSSON

“En explosion har inträffat vid polishuset i Staffanstorp. Något har exploderat vid entrén under måndagsmorgonen. Ingen person uppges vara skadad”, uppger AB.
 
Det är en mycket allvarlig utveckling med flera grova hot och angrepp mot polisstationer och polisanställda vi sett den senaste tiden.
Anders Thornberg, har tidigare sagt polisen möter ett allt hårdare klimat i många områden. Att det blir så när polisen jobbar offensivt. https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/oktober/hot-och-vald-mot-polisanstallda-kommer-aldrig-att-tolereras/
Ett allvarligt samhällsproblem i Sverige som Stefan Löfven vill bota som om det vore en sjukdom är den grova organiserade och systemhotande brottsligheten. Kriminella nätverk som bygger upp maktstrukturer och försörjer sig på brott använder sig ofta av hot och våld mot bevispersoner, personal inom rättsväsendet, anhöriga med flera.
Regeringen har inte varit bereda att göra vad som krävs som det här lär fortsätta att eskalera fram till den dagen då människor kommer dödas i ett av dessa bombdåd.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *