“Vart går skattepengarna? Inte till min son och andra med autism i alla fall”

| 14 oktober, 2019

Vi betalar en tredjedel av våra löner för att upprätthålla skenet av ett välfärdssamhälle, skriver Jenny Remnert. OBS: Fotot är arrangerat och taget i annat sammanhang.
Foto: Bertil Ericson / TT

“Det ska sparas pengar och då spelar inte lagen någon roll. Jenny Remnert, mamma till en hemmasittande son med autismdiagnos, skriver om hur hans rättigheter inte tillgodoses.

Vart går våra skattepengar? Det kan jag berätta. Vi betalar en tredjedel av våra löner för att upprätthålla skenet av ett välfärdssamhälle. Inte nog med det. Vi offrar också minst ett av tio barn till dessa bedragare, utan att någon ens höjer på ögonbrynen. Nu tycker de styrande att vi ska offra ännu fler barn. Det är dags att vakna upp nu!

Min son är inte som andra. Han är lite som jag. En envis individ som hellre litar på sin egen magkänsla än att göra och tycka som andra säger. Om han inte förstår syftet med en uppgift, så kommer han sannolikt inte att göra den. Därför kom han ibland till skolan i spidermandräkt. Därför sprang han därifrån alla de gånger han blev retad, utfryst, kände sig missförstådd eller orättvist behandlad. Nu går han inte dit alls. För varför ska man vara i en miljö där man mår dåligt och inte ens får hjälp med skolarbetet? ”

Läs vidare i ETC…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •