Danska regeringen vill frånta medborgarskap för IS-terrorister

| 15 oktober, 2019

Från ord till handling. Danmark är handlingskraftiga till skillnad mot jamsande och räddhågsna politiker i Sverige.

Gissningsvis kommer det dröja fem-tio år för Sverige innan man förstår att IS-terrorister, vare sig man deltagit aktivt i mördandet eller indirekt genom att agera “ambulansförare”, genom sitt val också frånsagt sig rätten att leva i Sverige.

Svensk media väljer konsekvent att kalla dem för IS-resenärer som återvänt hem, som om de varit borta på semester och nu kommit hem. Varför man vill normalisera mördare övergår mitt förstånd.

Att påstå att IS-terrorister bara är resenärer, och människor precis som du och jag, är inte särskilt imponerande. Alla vet redan att historiens alla galningar också varit människor. Vi begriper att även IS-terroristen en gång varit bebis. Liksom att Hitler tyckte om hundar men det fråntar dem inte deras gärningar. De är mördare.

Om Sverige hade varit ett land som tagit jihadisthotet och radikalisering på allvar hade vi tagit samma beslut som Danmark. Sverige är istället landet där Säpo inte har tillräckliga befogenheter eller resurser att hantera återvändande IS-terrorister, där journalister kallar IS-terrorister för ”resenärer”, där kommunpolitiker vill ge terrorister stöd för att komma tillbaka till samhället och där den som anslutit sig till en av de värsta terrorgrupper kan ångra sig och säga att han inget visste.

Utanförskap är den ständiga (bort)förklaringen till allt som händer: Bomber detoneras det är arg unga som upplever utanförskap, gängvåld och skjutningar är utanförskap, att ansluta sig till IS och bli en IS-terrorist är utanförskap. Det är väl därför svensk media kallar dem för resenärer. Det blir enklare att ljuga och fortsätta prata om utanförskap även när det handlar om mördare.

Den som lämnar Sverige för att ge sig ut på mord- och tortyrresa ihop med en terrorsekt borde inte var välkommen tillbaka. Mördare, samtliga av dem som stridit för terrorsekter, borde åtalas för landsförräderi. Det går, även politiken säger annat. Bara den politiska viljan finns., går det faktiskt. Det är bara de räddhågsna styrande politikerna som försöker lura i oss något annat.

Nu när IS-terrorister flyr i tusentals igen borde debatten i Sverige svänga åt Danmarks håll, men så länge man väljer att se dem som “resenärer” är det omöjligt att föra en vettig diskussion om detta.

Sveriges Radio


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •