Det lågintensiva kriget fortsätter

| 17 oktober, 2019

Det lågintensiva kriget i Sverige är väldigt påtagligt ändå uppmärksammas det knappt. Man pratar gärna om det grova våldet, men kopplar sällan det samman med att pågår ett slags krig mot det svenska samhället.

Det beror säkert på att det inte är ett krig i den meningen som krig brukar definieras men det är likt förbaskat ett krig. Det pågår en konflikt mellan det grova våldet och samhället som drabbar tredje part, alltså vi andra.

Vad ska krävas för att vårt våldsmonopol och våra politiker ska agera resolut? Strategin, trots gängsamtal och gängpaket, är att fortsätta köra huvudet i sanden. Långsiktigheten saknas i att förstå och möta det grova våldet som ideligen smäller av bomber i Sverige.

Så länge bomberna är ett användbart medel för det grova våldet att skrämma och förstöra och Sveriges enda mål är att ta hand om resterna efter bomberna, kommer detta fortsätta.

När det grova våldet står redo att eskalera, står vi redo att ge eftergifter för att undvika att eskalation. Tror man verkligen att eskalationen kommer upphöra genom undvikanden?

Frågor om Sveriges trygghet har varit nedprioriterade så länge att svensk politik tycks förlorat insikten och förmågan att hantera de här på regeringsnivå.

När ska man förstå? Den här konflikten försvinner inte bara genom att städa upp efter bombningarna. Det grova våldet visar upprepat att de både har viljan och kapaciteten att potentiellt kunna göra stor skada. En morgon kommer vi vakna upp till nyheter om mångas död i en sprängning.

För att hantera det här behövs handfasta åtgärder nu och långsiktighet. Fortsätter vi att blunda inför det, kommer vi alltid vara reaktiva och ha mycket svårt att ta kontroll över det grova våldet. Vi måste helt enkelt gå från ord till handling. Säger svensk politik att det är oacceptabelt, ja då ska det följas upp med åtgärder i nutid.

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •