INSÄNDARE. Ulf Lindhe, pensionerad gränspolis, om de ensamkommande och gymnasielagen

Har tagit del av SVT text gällande den beryktade gymnasielagen.
Tusentals ensamkommande ansöker nu om förlängning.
Samtidigt kommet ett nödrop från kommunerna att situationen blivit ohållbar.
Det handlar om 7.500 ungdomar som hittills fått UT enligt lagen.
Därefter har antalet om förlängda tillstånd ökat med ca 2.300 ytterligare ärenden till Migrationsverket.
Anders Knape från SKL Sveriges kommuner och landsting säger att det finns risker med lagen.
Många elever har inte tillräckligt utbildningsbakgrund och kunskap i svenska för att klara studierna.
Detta skapar stor oro och psykisk ohälsa hos de ensamkommande.
Nu måste man på nationell nivå bestämma sig.
Antingen får man ge dem en chans att komma in i samhället, eller får man ge avslag på deras ansökan och hur detta skall genomföras.

Som fd pensionerad gränspolis har jag reagerat kritiskt till denna sk gymnasielag.
Den drivande kraften har varit figuren Fridolin från MP, som på något vis lyckades kringgå utlänningslagens regelverk gällande utvisning.
Den maktfullkomlige bestämde inledningsvis att man skulle följa Migrationsverkets beslut om utvisning.
Av okänd anledning ändrade Löfven sitt beslut och ansåg att dessa ensamkommande skulle få en ny chans att studera istället för att bli utvisades.
Regeringen fixade en tillfällig lagändring och den sk gymnasielagen godkändes av riksdagen tack vare Centerns godkännande.
Ett flertal myndigheter och Lagrådet sågade detta beslut.
Idag har vi facit med många kommuner, som har problem med ekonomin pga av detta beslut.

Ulf Lindhe, pensionerad gränspolis


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

10 tankar på “INSÄNDARE. Ulf Lindhe, pensionerad gränspolis, om de ensamkommande och gymnasielagen

 1. Ulf

  Ett fullständigt haveri och politiskt blaj ,och bevis på hur politiker sätter hysteriska principer före rent svenskt sunt förnuft.Nu blev det som alla visste ett stort praktiskt haveri .Lagrådet sa ifrån men Annie Lööf visste som vanligt bättre och godkände lagen.Huj lösej hon detta kan man fjåga sig. Meja pjat utan vejkstad föjmodligen.Vaj ska vi placeja dessa människor.????
  Var har Svenskt vanligt förnuft tagit vägen ……?.Ja bevisligen finns det inte inom S,C,V eller miljötokarnas parti.Hur kan den här samhällssituationen ha uppstått 2019 är en fullständig gåta .Vad har vi gjort av Sverige och våra sedan decennier inbetalda skattepengar.Ett paradis för andra typer av människor…..främst från icke skidåkande nationer,och dessutom analfabeter i många fall.Härligt att vara skattebetalare i Sverige,alla skall känna sig motiverade i Löfvens Sverige som dessutom är ett tryggt land,inga mordskjutningar och sprängningar,bara positiv samhällsutveckling.Dårskap i kvadrat,rädda Sverige den som kan.👌🏼👌🏼🇸🇪Det är fullkomligt sorgligt hur ett land och dess befolkning dräneras och förnedras utan att någon verkligen har mod nog att säga stopp och kliva fram som räddare av Sverige .Vi har ett ansvar mot våra förfäder som byggde vårt land.

 2. Birgitta Hernestam

  Det största problemet måste vara lärarnas situation.
  När lärare sätter icke godkända betyg och ifrågasätter frånvaro, som kan få utvisning son konsekvens, kan de bli utsatta för våld. Den rollen är för tung och orimlig. En lärare berättade om en motiverad elev, som kom för att ta gymnasieexamen. Eleven var alert men efterhand som tiden gick och han fick problem på grund av språket och brist på tidigare utbildning, tappade han motivationen och satt tillbakalutad med sin telefon. Det är ett svek mot alla inblandade att skapa denna situation. Vi var många som ifrågasatte upplägget men med Annie Lööfs hjälp drevs projektet igenom. Fråga henne gärna hur hon tänker nu.

 3. Bosse

  Tänk om denne ryggradslöse polis kunnat sagt detta innan han blev pensionerad. Hela jä… poliskåren håller käften och skyddar dessa klenbegåvade politiker. Ynkligt.

  1. Henrik Lilja Postförfattare

   Dina åsikter och kommenterar för du absolut yttra. Men vänligen håll ett mer vårdat språk framöver.

 4. Elisabeth Olsson

  Håller fullständigt med föregående talare . Hur kan man helt plötsligt få igenom en lag om uppehållstillstånd för dessa 9000 analfabeter som aldrig någonsin kommer att inrätta sig i detta landet ???!!!! Det gick jäkla fort med denna lagen men att få till andra lagar när det gäller kriminalitet är det stopp. Varför ?? Svetsarn och hans anhängare har fullständigt monterat ner Sverige helt hänsynslöst och det är vi andra som får betala . Kommuner går på knäna och regeringen står med byxorna vid knäna och fattar inget. ???? Dom kan inte erkänna att dom tagit sig vatten över huvudet och det är vi som betalar . Sverige kan inte ta hand om hela världen !!!! Det finns andra länder man kan skicka dessa utsugare till. Länder dom inte ens behöver lära sig svenska. Dom påstår sig fly från krig men startar nya krig här . Och regeringen står fortfarande med byxorna vid knäna . Till att börja med har dessa 9000 analfabeter vare sig skäl eller tillstånd att vara här .
  Dom vill endast ta del av VÅRAN välfärd . Skicka ut dom till lämplig Destination . Enkel biljett tack !!!!! Dom belastar endast ekonomin och fyller ingen funktion alls . Vidare kan man anstränga sig att leta upp resten som ingen rätt har att vistas här . Enkel biljett till ALLA som endast belastar oss. Ta tag i alla kriminella som befinner sig på fri fot och gömmer sig . Vidare kan man tömma fängelser på dom som åtnjuter lyxen där. Värst straff för dom är att utvisas till landet dom kommer från och sitta av sitt straff där. Det svider mest . Dessa åtgärder borde vara en stor ekonomisk vinst för Sverige. Hur kan man som politiker ens leva med sig själv att bete sig så här ???!!! Jo . För att dom kan . Dom kan röra sig fritt och behöver inte oroa sig för ekonomin . Den ekonomi som vi andra förser dom med . Skandal i stora mått . Men så blir det när man startat nåt och inte kan backa och erkänna att det inte var så smart . Då kör man hellre huvet i väggen än att erkänna sina misstag . Dom pratar om humanitära skäl . Men vart tog dom skälen vägen när det gäller den egna befolkningen ????!!!! Utvisa dessa analfabetkramare tillsammans med resten som inte får lov att uppehålla sig här . Enkel biljett där oxå . Dom biljetterna är jag gärna med och betalar .
  USCH OCH FY FÖR DENNA RYGGRADSLÖSA REGERINGEN !!!!
  DOM VINNER FÖRSTA PRIS SOM BESTÅR AV VÄRLDENS STÖRSTA SKÄMSSTRUT . !!!!!!!!

  1. Bill Eriksson

   Vi som känner dessa ungdomar vet att de flesta är ambitiösa ungdomar som är och har varit till stor nytta för ex. äldreomsorgen. Vad gäller kommunernas ekonomi så ska det inte vara något problem att lösgöra 300 miljarder kronor fram till 2022. Det beror på att vi nått brytpunkten för statsskuldenoch det s k skuldankaret (man får varken ha för hög statsskuld eller för låg). I övrigt påminner kommentarerna ovan om hur det lät när de svenska nazisterna under andra världskriget vill förhindra att judiska flyktingar skulle få en fristad här. Djupt obehagligt!

   1. Peter Bergman

    Nazisterna du pratar om är ju Sveriges regering, den bruna rosen.

 5. Ulf

  Verkligen obehagligt när det finns supportrar som tror och sprider åsikter på allvar att dessa varit en tillgång i äldreomsorgen,fullständigt verklighetsfrämmande och falskt….De är en belastning på ett ansträngt land och har bidragit med noll i äldreomsorgen.Sluta sprid lögner om dessa personer,de skulle aldrig ha fått uppehållstillstånd i Sverige och det vet de flesta,de fick stanna pga den helt vansinniga sk afghan amnestin.Som vanligt är det ett fanatiskt aktivist flum för fel människor till Sverige.Vad gäller nazister under kriget får du nog läsa på lite för det var Socialdemokraterna som stod för förföljelsen av judar och bl a krav på att stämpla ett ”j” i deras pass.De flesta är inte ambitiösa ungdomar som du säger,de är ankare för att kunna få uppehållstillstånd och ta hit samtlig släkt som för övrigt ingen kan kontrollera om de verkligen har familjär anknytning.Du står för falska nyheter och ren aktivist propaganda.Som väl är blir ni genomskådade hela tiden för nu inser det stora flertalet vilken bluff det sk mångkulturella samhället är och hur Sverige dräneras genom oärliga människor som kommer hit,de flesta rena välfärdsturister och oärliga som bara vill utnyttja våra välfärdssystem.Det är såna här åsikter från aktivister som gör att en normal intelligent bedömning av människor som kommer hit misslyckas helt.Det enda ni gör är att dra fram antingen nazist eller rasistkortet men nu funkar inte det längre tyvärr.Verkligheten har kommit ikapp era lögner om det multikulturella samhället och utopin att blanda olika folkslag och religioner till nåt slags paradis.Istället blev det landet som raserades.Ni som sprider dessa lögner om invandringens välsignelse har bidragit till Sveriges förfall.Försök öppna ögonen för den hårda verkligheten.

 6. Peter Bergman

  Svenska folket får betala för att bli våldtagna.

 7. Dennis Hintze

  Fullkomligt befängt och katastrofalt hur vårat FÄDERNESLAND kunnat kapat av dessa globalistpolitiker som helt tydligt vill byta ut befolkningen och lägger sig helt platt för musselmanernas krav och infiltration av alla viktiga samhälls funktioner. Ännu strömmar hit ökenvandrare från Somalia och andra icke krigförande länder. Det enda som drar dom hit är välfärd utan krav på deltagande eller arbete och vi är som garvande öppna plånböcker

Kommentarer är stängda.