Tino Sanandaji om de som gjort folkhemmet till en godisbutik för kriminella

Svenska språket berikats av många spännande ord, där ett viktigt begrepp att läggas till vokabulären utöver terrorresenär, slöjtvång, taharrush-gamea, vuxna barn och asylbaron är välfärdsbrott.

Massutmaning förklarade hur kriminella i stället för råna banker på miljoner alltmer går över till att plundra välfärden på miljarder. I veckan höll tolv myndigheter en gemensam presskonferens om en dold brottsform som kostar samhället mer än sprängningar, och som bara blir mer sofistikerat. SVT:

”Den organiserade brottsligheten handlar inte bara om skjutningar och sprängningar. Den bedrivs också genom företag som skapar en legal fasad för att dölja brottslighet…Vi ser en ökning av välfärdsbrottsligheten, den sker systematiskt av de kriminella nätverken…De mjölkar ut det offentliga på pengar som skulle gå till skola, vård och omsorg”

”Bland annat de organiserade upplägg där funktionsnedsatta personer hämtas till Sverige för att söka assistansersättning – med anhöriga som assistenter. Inom assistansområdet har arbetskraftsinvandringen fyrdubblats från 2009 till 2018, enligt statistik från Migrationsverket som presenteras i rapporten. – Vi har stora problem med brottsligheten vad gäller assistansersättningen. Det handlar om omfattande belopp”

”Det kan handla om assistansfusk, falska anställningar, osanna intyg, svartarbete och bedrägerier kopplat till det statliga tandvårdsstödet”

Värt att betänka när ni läser att 4/5 kommuner planerar nedskärning. Vi ska inte minst tacka Fredrik Reinfeldts avregleringar, där tokliberaler och tokvänsterns oheliga allians kortsluter sunt förnuft med slogans som ”öppenhet” och ”värdegrund” och ”arbetskraftsinvandring” gjort folkhemmet till en godisbutik för kriminella.

För att få regeringsmakten lovade Löfven Annie Lööf att luckra upp ännu mer så det blir ännu lättare för kriminella ”företagare” att stjäla skattepengar och skratta åt dumma svenskar.

Tino Sanandaji, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Tino Sanandaji om de som gjort folkhemmet till en godisbutik för kriminella

 1. Tomas

  Projekt SANNING är ett tveksamt namn projekt negativ halvsanning är ett mer korrekt namn

  1. Peter Kostin

   Vad är halvsanningar? Jag tvivlar på att Tino Sanandaji slirar på sanningen. Så en förklRING VORE KANSKE PÅ SIN PLATS

 2. Carl den 12

  Tusen tack kung Tino👑och ni är bäst på PS att övervaka, leverera och skriva om ett land som behöver all uppmärksamhet, rättvisa och kärlek att bli som det åter ska❤
  Men det finns krafter av prestige, dåliga beslut och människor som vägrar se vad om som föregår och som saknar förmåga att se den verklighet vi tvingas leva i år 2019………..

  Calle som har varit på resande fot och verkligen inte vill åka hem till sitt förlorade Göteborg.
  Känner en bottenlös sorg för dig min fd charmiga och mysiga stad, som jag en gång trivdes i och kände kärlek till💔

 3. Bengt Palm

  Det är typiskt svenskt att aldrig vakna.
  Ha skylappar och ej ser vad som pågår framför oss svenskar kallas för rasister om vi ej hjälper dom utsatta med pengar snart går det åthelvete för Sverige. Framför allt så borde dom tänka på vad som komma komma snart och döma dom kriminella till Hell when The die
  So it’s True Reed abort Nasir saddikki.
  Jag hoppas att folk som ej vill hamna i helvetet vaknar.
  Och börja förstå vad som är på gång i Sverige.
  Inbördeskrig bla.

 4. Hans Persson

  Tino bra! Sanning och sunt förnuft finns inte i längre i “vårt land”. Svensken sover vidare och tyvärr vaknar hen algrig mer. Godnatt!
  HP

Kommentarer är stängda.