Tokiga aktivister och naiva politiker har lurat de ensamkommande att i Sverige skulle de få både jobb och ett drägligt liv

En sådan ansvarslöshet av de rödgröna. Ser de inte vad de har ställt till med? MP vill såklart låtsats om som om kaoset uppstått nu. https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ser-ni-inte-verkligheten-migrationen-bor-minska/

Gymnasielagen, är en migrantamnesti, och inget annat. För oss som följer svensk debatt och utvecklingen kring de ensamkommande afghanerna framgår det med all önskvärd tydlighet att något är väldigt fel. Orimligheter och ren idioti staplas på varandra. https://twitter.com/ledarsidorna_se/status/1185326429434732544

Kinna Skoglund, talesperson för “Vi står inte ut” var en av aktivisterna bakom amnestin för de ensamkommande. Den mest omstridda var dock Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige. Hennes engagemang för ensamkommande afghaner hyllades bland annat av Gustaf Fridolin. Han var så imponerad att han spådde henne en framtid som Sveriges statsminster. 

Moderate riksdagsmannen Hanif Bali kallade det för det ”största välfärdsbedrägeriet i vår historia”. Och det hade han förstås rätt i. De ensamkommande som visat sig vara över 18 har kostat skattebetalarna 11 miljarder kronor

Under den tid sittstrejken pågick på Mynttorget i Stockholm blev det snabbt klassats som ondskefullt att ifrågasätta såväl kostnaderna som lögnen om “barnen”. Deras egna ord om sin påstådda ålder var gott nog, och föresten var det ju endast högerextremister som sa att afghanerna ljög om sin ålder. 

Debatten nådde snabbt nya höjder av lögner. Susanne Sjöstedt, skrev i Allehanda tidningen 2015: ”en myt blir inte mer sann för att fler människor upprepar den.” Myten var alltså att många av “barnen” ljög om sin ålder. Vilket vi idag vet att de faktiskt gjorde. https://timbro.se/smedjan/de-som-tjanar-pengar-pa-de-ensamkommande/

De asylsökande afghanska männen skyddades av aktivister och av makten. Regeringen, Migrationsverket och Polisen, institutioner satta att garantera rättssäkerhet, lagefterlevnad och trygghet agerade inte på något sätt för att ens upprätthålla asyllagen, ej heller tryggheten. Tvärtom. Polisen underlät att kontrollera identiteter och gripa dem som inte hade rätt att vara i landet. Polisen underlät även att tillståndets tider upprätthölls. De fick härja fritt. Inte ens då en polisman knivskars av en asylsökande afghan reagerade makten. 

Självklart provocerade det här många, att de dels fick härja fritt, dels de enorma kampanjer som pågick runt om i landet för ensamkommande som bevisligen inte hade asyl- eller skyddsskäl. ”Låt våra barn stanna!”, skanderade aktivister och politiker Maria Ferm. Men allt eftersom tiden gick blev de tvungna att ändra sina slagord från “barn” till “låt de unga stanna”. Och som om inte det var nog, började de sittstrejkande ropa ut att det var dem skulle rädda Sverige. De skulle bygga ett starkt Sverige och ta hand om alla pensionärer. 

Nu låter det väldigt mycket annorlunda. Nu är det kommunerna som vill ha amnesti och skolorna som ger upp. Farhågorna med lagen har besannats på punkt efter punkt. Lärare tvingas ta ett orimligt stort ansvar när deras betygssättning och närvarorapportering kan avgöra frågan om uppehållstillstånd. Många av de ensamkommande har inte tillräcklig utbildningsbakgrund och kunskaper i svenska för att klara studierna. SKL bedömer också att det är få som kommer att kunna få ett arbete som uppfyller villkoren efter det att studierna avslutats.

Det är alltså inte många som kommer att få stanna som en konsekvens av den här lagen. Och det här kalaset har kostat svenska skattebetalare miljontals kronor, samtidigt som tokiga aktivister och naiva politiker med svårartat behov av att känna godhet, lurat de ensamkommande att i Sverige skulle de minsann få både jobb och ett drägligt liv.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skl-gymnasielagen-har-kortslutit-sig-sjalv

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/de-fick-regeringen-att-svanga-om-afghanerna/?fbclid=IwAR27hojJqac-_ETqOysLCAm8rNrOPK159v23uGPvWmIsQnxsYpMu4hyU0i4


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Tokiga aktivister och naiva politiker har lurat de ensamkommande att i Sverige skulle de få både jobb och ett drägligt liv

 1. Carl den 12

  Svenska politiker verkar skapligt eniga överlag och splittrade samtidigt i ett och samma omsvep ang att invandringen är lösningen på allt och alla möjliga nutida och ev framtida problem.
  Människor säger sig fly till Sverige pga utav konflikter i sina forna hemländer.
  Och svenska samhället har som policy och falsk propaganda med att gå ut och erbjuda detta ???
  Men vad är det människor möter som kommer hit ???
  Trygghet ???
  För vem kan känna sig trygg här i Sverige med denna totala självförnekelse som politiker kämpar på med att hålla skenet uppe ???

  Calle som anser att det är ett stort svek att flagga med falsk flagga att Sverige, är så tryggt och jämlikt år 2019 !!!
  Att invagga människor att det finns gamal skåpmat kvar sedan 60, 70 och 80-talets folkhemmets skafferi, hade i alla fall gjort mig skogstokig i känslan av att vara så förbannat grundlurad ända in i Norden…………………..

Kommentarer är stängda.