VÅLDTÄKT. 30 procent av kvinnorna i Nyköping uppger att de ofta valt en annan väg hem

”30 procent av kvinnorna i Nyköping uppger att de ofta valt en annan väg hem på grund av oro för brott under förra året, visar Brottsförebyggande rådets nationella trygghetsundersökning, NTU.”

Vi vet vad det beror på. Kvinnors trygghet har minskat efter flyktingkrisen 2015 men det slås oftast bara bort som en slags skenlogik, det vill säga relationen mellan invandring och brott.

Störst har ökningen har varit bland sexualbrott och ökningen har varit särskilt tydlig de senaste mätningarna.

År 2017 uppgav 6,4 procent av befolkningen i åldersgruppen 16-84 år att de utsatts för sexualbrott – år 2012 var i siffran 1,7 procent. I åldersgruppen kvinnor mellan 20 och 24 år uppgav 35,8 procent (!) att de blev utsatta för sexualbrott under 2017. GP…

Om det här kan man inte tycka annat än att det är att gå bakåt i utvecklingen. Jag tror inte att åtgärder som obligatorisk samhällsorientering med västerländska värderingar för nyanlända, bättre utomhusbelysning och fler övervakningskameror, kommer påverka tillräckligt. Lag och ordning måste kunna upprätthållas och staten måste ta sitt ansvar och skydda medborgare. Så länge kraft läggs på att bortförklara ökningen av vissa brott kommer problemen kvarstå.

Svensk politiks handfallenhet inför denna utveckling är ett svek inte bara mot kvinnor i Nyköping utan mot kvinnor i allmänhet.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *