2017: Svor trohet till IS. 2019: Jag vet hur man kan omvända extremister

| 21 oktober, 2019

Insatsstyrkan fotograferade Adnan, då 21 år, efter gripandet.

Jag läser om Adnan som radikaliserades, beväpnade sig med bombattrapp och kniv, attackerade en krog. Greps, dömdes till utvisning men där det i vanlig ordning har visat sig att ingen utvisning kunnat ske. Nu lever han i Sverige, han är bostadslös och erhåller socialbidrag. Bara detta borde vara nog, att skattebetalare i Sverige får vara med och bidra till en persons överlevnad efter att denne velat åsamka smärta och lidande.

Nu säger denna Adnan att han vet hur man omvänder en som blivit radikaliserad. Och jag vet att många rödgröna kommer älska detta. Vem vet, kanske Stefan Löfven blandar sig i och säger: Ja, honom ska vi ha!

Men nej, jag tror inte på det här. För många obesvarade frågor som behöver besvaras. Har han lämnat den miljö som från första början ledde till att han radikaliserades? Varför radikaliserades han överhuvudtaget?

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: