INSÄNDARE. Radikal vänster kan endast komma till makten via våldsamma processer.

| 21 oktober, 2019

Jag är ganska övertygad om att de radikala vänsterkrafternas intresse för miljöfrågor är helt underordnat deras intresse att finna nya vägar mot makten. Den makt de med största sannolikhet aldrig skulle nå via urnorna i fria demokratiska val.

Historien har ju visat att en radikal vänster endast kan komma till makten via våldsamma processer.  I modern tid har man har man försökt att åstadkomma sin revolution  via fredsrörelserna i samband med Vietnamkonflikten, via Greenpeace etc och nu är verktyget den nya klimatrörelsen där man lyckats med genidraget att placera en ung svensk flicka i första ledet.  Greta åtnjuter en status likt en fridlyst blomma eller utrotningshotat djur där varje kritisk röst stämplas som ”hat mot ett barn”.

Den glolala rörelsen  Extinction Rebellion (ER) växer nu överallt och har klimatet som svepskäl i genomförandet av sin agenda vilken man helt öppet redovisar som vänsterradikal. Inom rörelsen har flera dömts för diverse brott och ytterligare står på tur. Greta Thunberg har öppet redovisat sitt aktiva, och finansiella, stöd till ER. Rörelsen framför krav på ”Citizens Assemblies”, alltså en parallell maktapparat utanför de demokratiska processerna.  Att dessa Citizens Assemblies skulle vara vänsterradikala behöver ej påpekas. Genom dessa organ säger man sig vilja påverka, ja rent av styra, de folkvalda i ”rätt riktning” för att undvika klimatkatastrofen. Självfallet skulle man framföra traditionella vänsterkrav som det enda sättet att rädda planeten.

Vad jag vill säga med detta är att vi inte ska låta oss missledas och tro att det är klimatet det handlar om. Det är egentligen onödigt att ge sig in i debatter om koldioxid och istider. Fokus måste ligga på att avslöja den nya klimatrörelsens vänsterradikala intentioner och detta är ju inte speciellt krångligt då de själva, med all önskvärd tydlighet, redovisar dessa.

Anders Ekman


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: