Skjutning i Uddevalla, villa kraftigt beskjuten under måndagsnatten

| 21 oktober, 2019

Det blir allt säkrare och tryggare i konungariket Sverige, eller hur?
Jo, det visade sig allt för tydligt i Uddevalla då en villa under natten till måndagen blev utsatt för kraftig beskjutning. Det hela utspelade sig vid tvåtiden i Herrestad i Uddevalla.
Det var de boende som larmade polisen om beskjutningen och polisen anlände till adressen efter ca: femton minuter. De kunde då konstatera att beskjutningen varit kraftig, där fanns ett stort antal hål i ytterdörren och i ett fönster.

Även ett garage och en bil blev beskjutna och polisen kunde konstatera att det handlade om skarp ammunition på de tomhylsor som fanns på platsen. Polisen tror att det rör sig om 10-15 skott som avlossats mot fastigheten. Familjen var dom tur var på ovanvåningen dit inga kulor nådde. Polisens presstalesperson berättar att det fanns två vuxna och ett flertal barn i villan då beskjutningen ägde rum och att händelsen rubriceras som försök till mord.

Enligt vaga uppgifter ska ett fordon varit synligt i bostadsområdet vid tidpunkten för skottlossningen men enligt polisens talesperson är det för tidigt att slå fast detta. Under måndagsmorgonen håller en teknisk undersökning på att äga rum, och man hör även boende i området om vad de hört och sett. Ännu på måndagsmorgonen vet polisen inte om det finns någon hotbild mot familjen men förhören med dem som sket nu under förmiddagen kanske kan klarlägga detta.

Polisens presstalesperson berättar att familjen är skärrad och konstigt skulle väl vara annat då detta skedde i det trygga och säkra Sverige.
Nu så frågar man sig om någon i regeringen kommer att erkänna att landet inte längre är så säkert som de påstått det vara eller de kommer att fortsätta tala om att brottsligheten inte är något hot mot ”vanliga medborgare” och att det bara är uppgörelser mellan kriminella som alla dessa skjutningar sker emellan.

För när polisen uttalar sig om att de inte vet om det förekommer någon hotbild mot denna familj så är det inte sannolikt att det är grovt kriminella i familjen, för då hade de sannolikt talat om att denna händelse var relaterad till gängkriminaliteten.
Men en sak är säker och det är att Sverige inte blir tryggare och säkrare för var dag som går, det är snarare så att landet blir osäkrare och otryggare ju längre som tiden går.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fastighet-i-uddevalla-utsatt-for-kraftig-skottlossning