Sven Otto Littorin: Politik är att vilja – att regera är att kunna

| 21 oktober, 2019

Bild: Centerpartiet (CC BY 2.0).

“Med januariöverenskommelsen har Sverige fått en regering som inte vill, stödpartier som inte kan och en opposition som inte får. Krisen i Arbetsförmedlingen det tydligaste exemplet.

En av de stora vinsterna för Centerpartiet i januariöverenskommelsen var reformeringen av Arbetsförmedlingen. Den ska läggas ner i sin nuvarande form och ersättas av något som mest liknar en upphandlingsorganisation, där privata utförare skall göra jobbet. För en marknadsliberal kan det låta vettigt och bra och det finns dessutom intressanta erfarenheter inte minst från Australien om hur det kan göras.

Så långt allt gott och väl. Men problemen är många. Som rapporterats i media håller hela reformen på att kapsejsa innan den ens lämnat ritbordet. För detta ar det centrala problemet: reformen ska genomföras trots att den knappt är mer an en servettskiss i den centerpartistiske chefsideologen Martin Ådahls hjärna.”

Sven Otto Littorin

Läs vidare i Timbro…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: