Tino Sanandaji om ytterligare ett lugnt dygn med endast sex knivhuggna i Göteborg

| 21 oktober, 2019

Sverige upplevde ytterligare ett lugnt dygn med endast sex knivhuggna i Göteborg, vilket innebär att en majoritet inte blev huggna i ryggen och inte behöver oroar sig.

Värre ser det ut för landets personbilar som spontant självantänder och drabbas av luftgevärsolyckor, med 150 sönderskjutna rutor senast månaden i Skåne. Det finns också tecken på att det spökar i Söderhamn och att brist på fritidsgårdar lett till våg av mordbränder. Veckans nya ord är “Termosbomb”, och i trafikrapporten bör bilar på E4an akta sig för föremål som kastas ned på de från broar.

• Minst sex knivhuggningar i Göteborgsområdet i natt

• Explosion vid bostadshus i Gislaved

• Kvinna rånad vid kyrkogård i Söderhamn

• Södertälje: Avlossade skott på restaurang

• Misstänkt mordförsök i Falun – en till sjukhus

• Man sköts i benet i Norsborg – vittne hörde skrik

• Polisen fruktar ny trend: ”Termosbomber” används av kriminella

• Storbråk i Vänersborg med knivar och knogjärn

• Nya bilbränder i Lund

• Vågen av luftvapenattacker mot personbilar i nordvästra Skåne fortsätter. Under natten mot söndagen har ungefär 50 bilar i Klippan blivit beskjutna

• Uppsala: Under natten har polisen fått flera larm från bilister som fått föremål kastat på bilen när de kört på E4. I ett av de tre polisanmälda fallen träffades bilen av en glasflaska som spräckte vindrutan…Enligt en inringare är det en grupp barn- eller ungdomar som misstänks ha kastat sakerna

• Oron efter storbränderna…Man har sagt från politiskt håll i Västerås att man ska ta kampen mot de kriminella. Då kan man inte låta oss, en ideell förening som betyder mycket för området, brinna upp…Kan ni bara tala om varför? Är ni missnöjda med någonting, får ni inga jobb, har ni ingen fritidsgård eller är det någon som ha varit dum mot er?

• Barn dras in i kriminella gäng på fritidsgårdar, skolor och av syskon. GP:s kartläggning visar att barn är inblandade i knarklangning i samtliga av landets särskilt utsatta områden. De yngsta gängmedlemmarna som polisen har stött på är tio år gamla.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: