Tre kronor i skatt på bärkassar av plast

| 21 oktober, 2019

“Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och varje frukt- och grönsakspåse beskattas med 30 öre. Det framgår av regeringens lagrådsremiss.

Det innebär att priset för en vanlig plastbärkasse hamnar på sex, sju kronor, enligt Svensk handel.”

Epoch Times…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Tre kronor i skatt på bärkassar av plast

 1. Ulf

  Mord,sprängningar,knivskärningar,bomber,våldtäkter,bil och byggnadsbränder,terrordåd,gängkriminella,skola i förfall,sjukvård som krisar,hot,dränering av välfärdssystemen via planlagda bedrägerier.etc etc….Samt högsta arbetslöshet i Europa.
  År 2019 fokuserar då Sveriges regering på skatt för att använda plastpåsar!!!
  Påhejade av svikarna i supportpartierna C och L som sprattlar lydigt så fort kommunisterna eller socialisterna drar i snöret.Man slår sig för bröstet och anser att man gjort en högprioriterad insats för miljön,flummarna i Mp är stolta över ännu en miljöskatt,de vill ju driva svensk industri med skogspinnar.
  Plastpåsar är som bekant det absolut mest miljövänliga alternativet och det är inga svenskar som kastar soppåsar i havet eller sveriges floder.Däremot i Asien och Afrika där över 95% av soporna kommer ifrån.Då inför man skatt på påsar i Sverige,och snabbt infört.Vansinnet saknar all logik och begränsning.
  Nästa steg bli skatt på sugrör och plastmuggar medan Sverige och Sveriges befolkning sjunker ännu djupare i samhällsträsket,uppmuntrade av Löfven och Lööf att ” nu gör vi Sverige ännu bättre ”. Hur kan detta få fortgå år 2019 ?Ska skatten bidra till ytterligare berikning av det Svenska samhället så att Löfven och Lööf o Co skall bli ännu nöjdare med utvecklingen i Sverige,kanske de skall ösas över Svt ? Varför betala skatt överhuvudtaget när pengarna används som de gör,

Kommentarer är stängda.