S – KOLOSS PÅ LERFÖTTER

| 26 oktober, 2019

Det jäser lite varstans nu i de socialdemokratiska leden. S-styrda kommuner ute i landet som trodde dom vunnit högvinsten för några år sen protesterar nu öppet mot partiledningen när budgeten inte längre går ihop. T o m den ständiga vapendragaren LO som ser sina medlemmar rösta på det “förbjudna” partiet börjar tala om kris och fler inre stridigheter är att vänta när allt fler ombud ute i landet kritiserar ledningen för det egna partiet.

Man kan nog med fog säga att det är Socialdemokraternas värsta strid och sämsta läge nånsin när opinionssiffrorna sjunker som en gråsten och kärnväljarna lämnar partiet.

Det är farligt nära fritt fall för det gamla folkhemspartiet.

När kolossen nu vacklar borde det vara upplagt för ett nytt skede i svensk politik, ett konservativt samarbete mellan M, KD och SD. Och varför inte L.

Men, för det finns ett men, jag tror inte att dom kommer att ta chansen. Inte på överskådlig tid. Åkesson är redo och EBT är säkert på, kanske t o m Sabuni skulle kunna samla sina styrkor att stötta en sådan konstellation.

Men åter då till menet och där har vi då Kristersson. Denne uddlöse och handlingsförlamade politiker som senast hade mage att släppa fram Fredrik Reinfeldt på M-stämman. Samme politiker som bär ett stort ansvar för dagens situation. Det var ett direkt hån mot alla som fått lida för den politiken idag och kommer få göra för lång tid framöver. Jag litar helt enkelt inte på karln. Han ger mig dåliga vibbar, väldigt dåliga.

Kristersson lever i någon våt dröm att Alliansen ska återuppstå och vågar därför inte sträcka ut handen mot Åkesson. Han är beräknande men också feg vilket han visade i fallet Hanif Bali och hans vånda och obeslutsamhet kommer att fördröja en ny regering.

Nu är denne Kristersson omvald till partiordförande, en post jag hellre sett hans föregångare AKB ha. Med henne vid rodret hade det sett annorlunda ut. Hon vågade sträcka ut den där handen.

Det enda hopp jag ser idag är att Socialdemokraterna själva p g a inre stridigheter tvingas kliva av Januariöverenskommelsen och därmed fälla sig själva.

Ulf Kristersson lär knappast ge oss en ny regering. Han är tyvärr inte bara liten till växten utan också för kort i rocken för sitt uppdrag.

Byt gärna ut honom snarast!


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “S – KOLOSS PÅ LERFÖTTER

  1. Peter Kostin

    Vi kan nog räkna bort L efter dagens artikel på aftonbladet.se debatt, där Anna Starbrink (gruppledare för Liberalerna i Region Stockholm (L)) är ganska klar i sin och Ls syn på SD “Därför kan vi i L aldrig samarbeta med SD”. Härom dagen gick ledande KD politiker ut och sa, i princip, samma sak. Så på politikerfronten intet nytt. Ingen kommer att samarbeta med SD efter valet 2022. Jag tror att vi då kommer att få se en allians mellan S och M för att hålla SD utanför makten.

Kommentarer är stängda.