Bomb detonerade vid villa i Helsingborg vid 2,30-tiden

| 27 oktober, 2019

En ny sprängning i det trygga och säkra Sverige, denna gången var det vid en villa i ett bostadsområde i de östra delarna av Helsingborg som det inträffade och det skedde under natten mot söndagen. Polisen i Helsingborg fick larmet om explosionen från flera boenden vid 2,30-tiden och de sände ut flera patruller som vid anländandet kunde konstatera att det inträffat en detonation vid en villa. Området spärrades av och Nationella bombskyddet och kriminaltekniker tillkallades.

Bombteknikerna och kriminalteknikerna kunde konstatera efter undersökning under morgontimmarna att ett föremål av okänt slag detonerat och orsakat skador på villan. Den ska bland annat ha fått fönster krossade, ytterdörren och husfasaden skadad. Som tur var så skadades inte de boende i explosionen. Polisen hävde avspärrningarna vid 4-tiden på söndagsmorgonen. Och har nu under förmiddagen genomfört dörrknackning i området samt hållit förhör med vittnen.

Enligt polisen är ännu ingen misstänkt eller gripen för sprängdådet.
Vid fråga om det förekommit någon hotbild mot de boende i villan säger polisens presstalesperson Katarina Rusin att det ör inget hon vill eller kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen som råder i ärendet. Men hon säger att set givetvis är något polisen tittar på. För sprängladdningen har ju placerats vid det här huset.
Vilken brottsrubricering polisen satt på denna sprängningen är okänd, men vad jag kan tänka mig så blir det väl den vanliga, allmänfarlig ödeläggelse.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/kraftig-explosion-i-helsingborg-2
https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-detonation-i-helsingborg/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *