Tino Sanandaji: Staten använder skattepengar för att göra reklam för Sverige som ett land med generösa bidrag och locka fler invandrare!

Regeringen har prioriterat Sverigebilden över att lösa problem, där man sopar utmaningar under mattan och skönmålar fasaden. Sveriges positiva image utomlands används för att låtsas att brott, vårdköer osv bara är sånt folk inbillar sig.

En annan rolig grej är att staten använder skattepengar i officiella statliga sidor för att göra reklam för Sverige som ett land med generösa bidrag och locka fler invandrare!

”Den statliga hemsidan sweden.se marknadsför Sverige som ett land med mycket generösa bidrag och förmåner. Sajten upplyser bland annat om att papperslösa har rätt till vård och tandvård och att Sverige har världens längsta betalda föräldraledighet. Det här väcker nu hård kritik.”

Svenska Institutet som driver detta är en oseriös organisation som tar skattepengar till flyktingaktivism och propaganda som utlandet och dels dribblar bort allmänhetens missnöje.

Argumentet om hur högt Sverige minsann är på diverse image-mätningar är bara ett sätt att lura er. För det andra finns hundratals index där man lätt kan välja vilken man visar, och Sverige har toppat dessa index i decennier. Snarast har man över tid tappat ranking på de mer objektiva måtten, exempelvis välståndsligan.

Dessutom fångar de flesta av dessa index inte samhällsutvecklingen på djupet, det mäter ytliga mått. När Morgan Johansson nyligen twittrade index om Sveriges goda rykte talade han inte om att det folk i andra länder rankade högst med Sverige var vacker natur. Visst, Sverige har extremt vacker natur liksom för tusen år sen, men att jubla och sprida en index som drivs av sånt och tro att det motbevisar brott är dårskap.

Eftersom taktiken fungerar på en del har staten satsat miljoner på reklam. Denna korrupta utveckling började med Ullenhags mytsida och har förstärkts av rödgröna, som satt i system att använda skattemedel till PR och propaganda. Det är egentligen mot reglerna, men har snabbt normaliserats, där SVT, Svenska Institutet, regeringens mytsidor och andra tar skattepengar och använder det för att köra ned politisk reklam i halsen på väljare.

S och deras fejkliberala allierade utnyttjar således statliga myndigheter för att med massiv budget föra ut sin ideologiska budskap, både till väljare och till utlandet. Vi borde ha en debatt om att stoppa skattefinansierade PR, som är odemokratiskt och kostar jättemycket. Eftersom de ljuger och kallar vinklad budskap för “information” måste det helt enkelt stoppas.

Tino Sanandaji, på facebook

Se hos tv4 här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *