Ludmila Hell: Det globala klimatet styrs av jorden, solen och vår galax Vintergatan, – inte av människan

(Detta inlägg censurerades bort av Facebook)

Det finns ett antal personer som hävdar att människans verksamhet såsom ”koldioxidutsläpp” kan påverka jordens rörelse kring solen som i sin tur påverkar det globala klimatet.

Personerna påstår också att människans experiment såsom ”ett synkront språng på jordens yta” kan påverka jordens rörelse kring sin egen axel.

Dessa uttalande är ignoranta och okunniga samt hör ihop med den katolska kyrkan som en gång i tiden brände upp Giordano Bruno för det.

Jordens rörelse påverkar inte experimentets gång på jordytan. Människans verksamhet påverkar inte jordens rörelse längs sin bana kring solen.

Om banan är cirkelformad (se bilden) händer det mycket mindre med klimatet än om banan är oval. Den är nästan alltid oval och det är så att solen inte befinner sig mitt i ovalen, utan litet åt ena kanten.

Det innebär att jorden kommer närmare solen under halva året och vi får det litet varmare än vanligt, men också längre från solen än normalt under andra halvan av året så att det blir kallare än vanligt den tiden.

Det allvarliga inom vetenskapen idag är att den alltmer blir infekterad av massutrotning, massdöd och jordens undergång.

Vi anser att forskarsamhället har en stor skuld i att lägga bibliska profetior i de vetenskapliga domedagsscenarierna.

Domedagsscenarierna blir alltmer immuna mot motargument som samtidigt hela tiden ändrar sin form för att hålla begäret efter en katastrof vid liv.

Det globala klimatet styrs av jorden, solen och vår galax Vintergatan, – inte av människan. En teori som skuldbelägger människan för klimatändring tillhör inte vetenskapen.

Jordens naturliga växthusgaser som består till största del av vattenånga, absorberar solstrålning i det synliga spektrum och släpper ut energi till rymden i de infraröda spektra. Med andra ord, växthusgaserna sänker jordens temperatur och därför kan de ej påverka jordens klimat. Detta är fysikens grundläggande lag.

Vid jordens bana är intensiteten för solenergiflödet 1400 watt per kvadratmeter. Cirka 1100 watt når jordens yta, de återstående 300 watt absorberas av växthusgaser och släpps tillbaka i rymden, vilket är ingenting i förhållande till solens energiflöde.

I vanliga växthus där man odlar grönsaker, höjs temperaturen på grund av att luften täcks med glas eller plastfilm vilket hindrar energiflödet (konvektionen) och har ingenting med växthusgaser att göra.

Vid pennan

Ludmila Hell,

Fysiklärare.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

7 tankar på “Ludmila Hell: Det globala klimatet styrs av jorden, solen och vår galax Vintergatan, – inte av människan

 1. Mauritz Blomqvist

  Seriöst, är du verkligen fysiklärare? Hur kan du blivit godkännd? 1: Inge, vad jag vet, påstår att människans utsläpp påverkar jordens bana kring solen. Det är 7nte mekanismen bakom global uppvärmning. 2:Det du beskriver som “fysikens grundläggande lag”. Vad? Skojar du? 3: Känner du till svartkropsstrålning 8ch Wiens förskjutningar? Har du en aning om vad du pratar om? Det du beskriver är extremt långt från någon form av sanning. Sorgligt att läsa. P.s. jag är en fysisklärare… på riktigt.

 2. Rolf

  Denna Ludmilla är nog en alarmist som driver med er och drar projekt sanning i smutsen.

  Säger jag som är seriös skeptiker.

  Och ni gick på det och publicerade skiten, var tacksamma att FB spärrade det.

  Växthusgaser värmer planeten PERIOD!!!
  Och att diskutera “teorin” att co2 skulle ändra planetbsnan… läsarna skrattar åt er. Radera alltihop.

  1. Henrik Lilja Postförfattare

   Du får ha dina åsikter och dina kommentarer. Om du vill framstå som trovärdig får du gärna bemöta Ludmillas resonemang och teorier med fakta. Inte bara skriva saker som “Växthusgaser värmer planeten PERIOD!!!”

  2. Robert

   Tror du missförstår hennes ironi. Hon menar att det som styr klimatet är närheten till solen, vår färd genom universum dess densitet osv. CO2 är en marginell del i det hela, vattenånga har ex betydligt mer växthus effekt än CO2.

 3. Kjell

  I bland har har dumheten Inga gränser att hon skulle vara fysik lärare skulle vara lika dumt som att sätta en 🐐 till trädgårdsmästare.

  1. Mona

   Jag börjar tröttna på det här resonemanget.
   Det enda som spelar roll NU är vad vi ska göra för att klara att hantera klimatet.
   Vem som har ansvaret kan vi fundera på när vi gör det vi måste för att klara oss.
   Det är dessa diskussioner (enligt min uppfattning) som hindrar oss från att agera eller komma på lösningar, vi kunde ju exempelvis ha diskuterat vad vi måste göra NU-istället för (som här) om vi är skyldiga eller om vi kan skylla ifrån oss.

Kommentarer är stängda.