Bil sprängd i bitar i Landvetter vid sju-tiden på fredagsmorgonen. Polisen utreder eventuell hotbild mot bilägaren.

| 1 november, 2019

Vid sju-tiden på fredagsmorgonen hörde boenden i i ett område i Landvetter en kraftig explosion. Därefter brann flera bilar på en parkeringsplats invid ett garage vid bostadsområdet. Räddningstjänsten och polis ryckte ut till platsen och när de kom fram brann det i tre bilar, en av bilarna var totaldemolerad och två är skadade.
Polisens presstalesperson Anna Göransson säger: “Det har varit en kraftig detonation. Det är en bil som är kraftig demolerad.”
Enligt polisen var risken stor att branden skulle sprida sig till en början. Polisen spärrade av området till en början på grund av att mycket folk samlades på platsen.

Vid åtta-tiden så utökade polisen avspärrningarna och tillkallade Nationella bombskydd för att säkra platsen.
Anna Göransson säger: “Det är en kraftig detonation som skett. En bil är demolerad och två är skadade.”
Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord.
En av de drabbade är Hans Carlberg som var hemma när han hörde detonationen. Han berättar att han sprang direkt till garageplatsen för att kolla sin bil, och när han kom fram såg han då att den låg upp och ner.
Han säger: “Jag tänkte bara ‘Nej!’. Vi hämtade hem den från verkstaden igår, efter en jätteservice. Och nu ligger den där totalförstörd.”

En annan som också hörde smällen var Petri som bor bredvid parkeringen.
Han säger: “Jag fick knappt gå ut ur mitt hus när jag skulle kolla vad som hade hänt. Min bil står ju där, så jag ville ju köra undan den. Jag såg att ena ändan av garaget har brunnit lite.”
Han fortsätter sen med att säga: “Det var jättemycket folk här förut men nu är det mest media.”
SVT frågar Anna Göransson om vad hon kan säga om bilägaren till den bil som blev totaldemolerad?
Hon svarar på det med: “Jag kan inte säga någonting, mer än att vi utreder eventuellt hotbild. Vi kan se kopplingar till organiserad kriminell verksamhet.”

Hon fortsätter sen med: “Vi hör eventuella vittnen just nu och vi kommer inleda en dörrknackning i området för att ta del av eventuella iakttagelser.”
Polisen vet i nuläget inte vad det var som detonerade, det är något kriminalteknikerna får arbeta med framåt.
Två av bilarna är intressanta för polisen och vid 14,30-tiden tar de dessa bilar i beslag och bärgar bort dem för teknisk undersökning då det kan finnas rester av efter explosionen som har hamnat på dem.
Så nu ställer jag frågan i mitt stilla sinne om denna eller de två tidigare sprängningarna i natt gjort Sverige tryggare eller säkrare?
För i mina ögon så blir det allt otryggare och osäkrare i Sverige dag för dag.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/brand-i-garage-ledde-till-explosion-omrade-avsparrat
https://www.gp.se/nyheter/göteborg/kraftig-explosion-på-parkering-i-landvetter-1.19839558?fbclid=IwAR3lMys9DC0a92P_arQBuNsBTkgS2_f-HreeLS2HfYPBbOHIeeXlQEy0Cjw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •