INSÄNDARE. Jag orkar inte mer! Jag skäms att vara svensk!

Pixabay

Lina Fredriksson skriver från hjärtat om hur hon känner kring allt det som händer i Sverige idag:

“Jag känner mig så ledsen. Och förtvivlad, förbannad, hysterisk, nedstämd. rädd och uppgiven OCH jag är inte ensam!

Vad är det som händer i vårt land och varför är det ingen som gör nånting? Varför är det ingen som bryr sig om folket? Vår rätt till säkerhet och trygghet är den inget att försvara?

Rån, mord, våldtäkter, bränder och sprängningar varje dag. Helt vanliga Svenssons, barn, gamla som utsätts för trauman varje dag och ingen bryr sig! Inte ett jä.la ljud hör vi från de styrande. Oacceptabelt Löfven. Du borde skämmas!!!!!!

Människor väljer att avsluta sina liv pga att hela samhället sviker dom, vården är katastrof, skolan är katastrof, hemlösa pensionärer får tillbringa ännu en vinter ute, det tar aldrig slut. Men imamerna dom släpps ut och får återgå till sitt trots att de utgör ett hot mot rikets säkerhet….. Helt ofattbart!!

Varje dag är det nya skandaler och händelser som vi ställs inför och tvingas hantera. Men frågan är hur länge till orkar vi…? Ja, jag vet inte. Orken sinar. Men det kanske är målet för våra politiker. Antingen inlåsning med tvångströja för oss eller att vi gör slut på eländet för evigt så andra kan ta vår plats? Är det det ni vill?

Folket har tröttnat. Nu kräver vi att ni tar ert ansvar! Vi orkar inte mer! Jag orkar inte mer! Jag skäms att vara svensk!”

Lina Fredriksson, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

15 reaktion på “INSÄNDARE. Jag orkar inte mer! Jag skäms att vara svensk!

 1. Jeanette Berglind

  Jag tänker precis som du, Lina. De styrande förstår inte att invandringen även för med sig brottslingar. Vårt kära Sverige har fått en Trojansk häst inuti sig. Bara en tidsfråga, tills de styrande får sig en chock, över vad de har bjudit hit.

  Svara
  1. B Jansson

   Sverige har det bästa ryktet i världen av alla länder, vi är det mest jämställda landet i världen,på alla topplistor i jämförelse med andra länder är vi och har varit bland toppländerna i decennier, till stor del pga en generös flyktingpolitik, fakta är bättre än hörsägen.

   Svara
 2. Trucken

  Folks,
  Tänk en gång till innan ni publicerar sånt här. Gör research och läs på ordentligt. Ni tycks blanda ihop åsikter och fakta ganska rejält. En bra start för att råda bot på det är sidan SCB.se. Börja med att kolla där och undersök om era tankar understryks av fakta och om det budskap ni sprider faktiskt är korrekt. Sedan får ni tycka vad ni vill, och uttrycka det, men se till att ha annat än åsikter till grund. Skulle vilja ha gediget underlag för detta t.ex:
  – att barn utsätts för trauman som åsyftas här. Pga vad då?
  – att folk tar sina liv pga att samhället sviker dem, och inte exempelvis en kass självkänsla och ångest i och med dålig relation till vänner och/eller föräldrar
  – att ingen bryr sig om folket, vilka är “folket” här?
  – att imamer utgör en risk för nationens säkerhet. På vilket sätt rent konkret då?

  Skulle vara super om någon kunde, utan att blanda in känslor och tomma argument, förklara detta för samtliga.

  Hörs!

  Svara
  1. Gunnar Jörgensen

   Hittepå insändare för de livrädda. Substanslös goja. Var rädd och förminska er bäst ni vill . Tro inte att några personer i en regering kan ändra något åt er. Demokrati är ibland jobbigt när det tar evigheter ändra något. Dröm om SD bäst ni vill.

   Svara
  2. Tore Söderberg

   Man får ha åsikter. Och det är bara att följa med vad som händer i Sverige idag. Det hjälper inte att ni stoppar huvudet i sanden och tror att det man inte ser det händer inte. Vakna upp!

   Svara
 3. Olov

  Håller helt med dig Lina. Vårt fina land håller på att raseras pga politikernas flathet. Dags att stoppa invandringen och starta utvandringen av desamma. Öststaterna har fattat.

  Svara
 4. Ann Claesson

  Helt rätt! Svenska pensionärer får panta flaskor för att överleva! Samtidigt som is anhängare kan återvända och plocka ut soc bidrag. Araber bränner ner synagogor, hedersmord och står för 70 procent av gruppvåldtäkter! Kräver utan att vilja bidra med något. Är sååååå trött på packet. Vi skulle bli avrättade om vi kom med förslag att bygga en svensk kyrka i deras hemländer. I häktet (en vänninas son har suttit inne) i Göteborg serverar dom inte längre griskött!!!! Hur långt ska det gå, innan politikerna reagerar och tar ansvar? Skäms Sverige! Bara att lämna det sjunkande skeppet. Stefan Löve’n och Annie Lööf borde kidnappas och sättas i någon förort! Då kanske dom äntligen fattar. Men så länge dom sitter i en bubbla och inte drabbas personligen så… Är på väg att flytta till södra Spanien, om 2 år.

  Svara
 5. Lars

  Jag håller helt med, Lina. Jag kan knappt läsa en tidning utan att bli deprimerad över allt som händer i samhället.

  Men vad är värst: Personerna som utför alla dessa hemska handlingar eller våra makthavare som stillasittande låter detta fortgå utan att göra någonting? Det är tyvärr mindre riskfyllt att fiska lättköpta likes på sociala medier med innehållslösa, politiskt korrekta floskler än att våga fatta riktiga beslut. För hjälp… Om man skulle göra något på riktigt så måste man ju stå till svars för något konkret. Radikala extremister kan bli kränkta, rödvinsvänstern likaså. Man riskerar att bli kallad allt från inhuman till rasist. Det blir öppet mål för alla fd. ironiska ståuppare att roffa åt sig gratispoäng genom att säga hur icke pk allt är.
  Dock är det ju ingen populäritetstävling att vara makthavare, där man stoppar huvudet i sanden och gör så lite som möjligt för att inte förarga fel människor samtidigt som man mumlar fördömanden med bister min eller erkänner att “vi har varit naiva” utan några som helst förslag på åtgärder när småbarnsmammor blir skjutna i huvudet på öppen gata eller redan utvisningsdömda personer utför terrorattentat i Stockholm.
  Man får inte glömma bort att man som folkvald har ansvar och skyldigheter till sina väljare. Man måste våga fatta tuffa beslut. Även om man får kritik. Man måste kunna få till någon slags handling. Och sedan förhoppningsvis bli bedömd på basis av vad man har åstadkommit för sin befolkning, inte på tomma ord.

  Det är så väldigt lätt att gömma sig bakom byråkrati, långa remisstider, krångliga paragrafer och diverse utredningar för att slippa fatta beslut, ta ställning etc. Men är det verkligen försvarbart, att i dagens informationssamhälle där allt bara är en knapptryckning bort, att det byråkratiska maskineriet ska rulla så långsamt? Om våra poliser och domstolar saknar de verktyg som behövs för att lagföra tveklöst gängkriminella, om gruppvåldtäktsmän går fria pga teknikaliteter, om vittnen inte vågar vittna pga hot, om det går att missbruka de svenska bidragssystemen, om utländska stöldligor kan utnyttja kryphål i lagen och härja fritt… Varför inte sätta in åtgärder mot det direkt? Varför får det bara fortgå? Kan inte det sunda förnuftet få styra? Kan man inte vara lite flexibel? Vems är ansvaret om än i slutändan våra styrande politiker?

  Jag blir så otroligt deprimerad när jag ser att samhället bara på 5-10 år har blivit så mycket sämre än hur det var tidigare. Jag blir så ledsen när jag tänker på att mina döttrar, som om några år kommer att vara tonåringar, aldrig kommer att få uppleva den frihet som jag och min generation fick uppleva. Att kunna röra sig fritt utomhus under dygnets alla timnar utan att bli utsatt för brott. Att kunna cykla hem från en kompis på kvällen eller åka ned på stan utan att vara rädd.

  Varför måste Sverige, så bra som det är, och vi svenskar vara så typiskt svenskt/svenska så att vi sakta, sakta låter vårt land utplånas. Det är ju ett underbart land, ett föredöme när det gäller jämlikhet, religionsfrihet, sexuell frihet, mottagande av flyktingar etc.
  Varför kan vi inte vara tuffa och stå upp för det som är bra i Sverige och stå upp mot det dåliga? Den som väljer att begå ett brott eller en felaktig handling måste också få stå för konsekvenserna av sina handlingar, utan en massa förmildrande och “tycka synd om” omständigheter. Varför ska det vara så politiskt inkorrekt att ställa krav på våra nyanlända? “Välkommen till Sverige! Här är kvinnor lika mycket värda som män. Det är ok att vara homosexuell. Man får inte gifta sig med ett barn. Här gäller den svenska lagen, inte religiösa regler om hedersmord. Ensamma tjejer är inte horor och man får inte tafsa på dem. Man måste ta ansvar för sina barn och inte låta dem hänga ute i gäng på sena nätterna etc. Taket it or leave it”. Varför, när vi har ett så öppet och fritt klimat, ska vi tillåta sämre tankegångar få komma in och slå rot här?

  Att en person riskerar förföljelse i sitt hemland pga våldtäkt eller att hen har predikat extremism ska väl inte få vara ett hinder för utvisning. Personen får väl helt enkelt skylla sig själv. Det är väl viktigare att se till vanligt folk. Att någon kastar sten på blåljuspersonal borde inte kunna få inträffa. Där borde råda nolltolerans med så kraftiga konsekvenser att inte ens de mest förhärdade brottslingar skulle våga göra något liknande. Att minderåriga personer kan tillåtas utföra grova brott som våldtäkt, misshandel och rån, och slippa undan utan straff (eller med något i stil med 2 månades samhällstjänst) sänder ut helt fel signaler. Varför ska man då överhuvudtaget bry sig om att följa den svenska lagen eller samhälkets normer och regler, såsom allt från att inte misshandla busschauffören när man blir påkommen att åka utan giltig biljett till att inte köra i 100 km/h utanför ett dagis, om man hittills inte fått några påföljer från samhället? Vilka signaler sänder man ut till den övriga befolkningen? Varför ska man bry sig om att “följa reglerna” när andra helt kan strunta i dem helt utan konsekvenser?

  Samhället borde väl ta hand om sina “vanliga” medborgare i första hand och sätta dem i första ledet. De som väljer att begå grova brott har förlorat sina privilegier och borde straffas å det grövsta. Medan brottsoffer och hotade vittnen borde få allt stöd möjligt. Man kan tycka att det här skulle vara en självklarhet för våra makthavare. Varför händer det ingenting?

  Det blev ett långt inlägg. Ett sista exempel:
  Jag bor i Uppsala. För några dagar sedan blev en busschaufför misshandlad när han försökte tillrättavisa ett ungdomsgäng för att åka utan giltig biljett.
  En liknande sak hände när jag och min 7-åriga dotter åkte buss för några månader sedan. Ett gäng ungdomar hoppade på bussen utan att betala. De var högjudda och hotfulla. Vid det tillfället vågade ingen säga ifrån. Varken busschauffören eller någon av resenärerna. Min dotter blev helt ställd och kunde inte i sitt sinne förstå hur någon kunde våga åka utan biljett. “Det får man ju inte?” Hon var efteråt även väldigt besviken och förvånad varför inte jag hade sagt ifrån…
  Vad hade hänt om jag hade sagt ifrån? De det gänget hade nog utan minsta tvivel slagit ned mig trots att jag hade mitt lilla barn bredvid. Troligtvis hade ingen annan i bussen vågat gå emellan. Om man vidare antar att polisen hade gripit gänget för misshandel och att ärendet hade gått till domstol så hade jag troligtvis inte vågat vittna (givet att jag överlevt misshandeln). I samband med att jag hade gjort en anmälan så de åtalade fått tillgång till mitt namn, adress etc. Det skulle uppstå en hotbild mot min familj. Åtalet skulle ha lagts ned.
  Den allmänna lärdomen för gänget vore att de utan risk för påföljder skulle kunna fortsätta med liknande och grövre brott. Den allmänna lärdomen för alla oss andra vore att det inte finns någon rättvisa i samhället längre.
  Att det är så här. Att ingen vågar ingripa, att alla är tysta, är ingen hemlighet. Frågan är varför inte våra makthavare gör något. Det är ju dom som är ytterst ansvariga.

  Svara
 6. Margit Elek

  Hej politikerna ska flytta till Rinkeby eller Bergsjön och åka kollektivt. Ni lyssnar inte på vad vanlig folk seger och vill. Total stopp på invandring.!!!!! Dem som begår brott och terorister skall ut ur landet.

  Svara
 7. Björn Ensröm

  Du verkar ha fakta om det mesta, men fakta om ökad brottslighet har du inte,gå tillbaka 15år i tiden o ta fram fakta om personrån, våldtäckter, bilbränder,sprängningar och för att inte förglömma våra kära politikers förakt mot svenska folket,det ända man hör från dom styrande när det inträffat t.ex personrån, vi fördömmer detta, att fördömma hjälper inte dom drabbade 👎

  Svara
 8. Carl den 12

  Och även jag håller med dig Lina i varenda ord du skriver👸
  Sverige har aldrig i någonsin i historien, varit en sådan stor tiger som skäms.
  Och skäms tigern, så skäms vi medborgare med tigern.
  Det är bara att hoppas på att våra sk politiker antingen börjar skrämmas (eller slutar skämmas), svårt att veta var i fasen dom ligger ???
  Kan dom vara lika förlamade utav skam, som många utav oss ???
  Har dom blivit handlingsförlamade eller finns det en dold agenda att försätta Sverige i den här situationen ???
  Önskar att dom vore i fasen, att nu jävlar tar vi ett krafttag !!!
  Men, sitter man i knä på exempelvis EU och andra sällskap mm, så sitter man nog där och sitter riktigt skitet till.
  Förklaring, ingen ursäkt !!!
  Vi måste ut ur EU och det måste få kosta, bara vi går ur NU !!!
  Det du skriver om att människor som mår dåligt och avslutar sina liv💔
  Exakt det där tänker jag också…………………………………….
  Och så har vi ju barn som vid tidig ålder mår dåligt och pensionärer som önskar att det går snabbt utför, dom ser inte ens framåt att se sina barn och barnbarn växa upp.
  Jag, precis som många utan barn har en sorg över att det blev inga barn, men jag får höra av folk att jag ska vara tacksam för det pga hur samhället ser ut.
  Den du Stefan, Fredrik och Jonas och övriga i regeringen !!!
  Dom lyssnar såklart inte på oss, men det här du skriver om är klockrent betyg på att svenska regeringen får MINUS IG rätt igenom !!!
  När man skaffar barn så är det prioritet på att med instinkt och kärlek ge barnet trygghet.
  Nu är vi tack gode gud inte deras barn, men dom är och ska ställas som högst ansvariga för vad dom utsätter oss gott folk för !!!
  Och dom ska bort och vi ska kräva nya partier och en ledare som lyssnar på gott folk❤

  Calle citerar “Någon måste ta på sig skulden” och när inte dom ansvariga gör det, så blir det automatiskt vi som tar på oss skuldbördan.
  För så fungerar psykologi, att har exempelvis föräldrar lagt på skuld på sina barn och så fortsätter det så…………
  Lina, en utav mina finaste och bästa vänner avslutade sitt liv förra året och han berättade något för mig innan han gick ur tiden.
  Lång historia, men han älskade verkligen Sverige och sa att det “kokar”.
  Vi är inte ensamma och jag har hört mig för om det stämmer och det ser så ut och det gäller givetvis inte bara Göteborg.
  RIP Min riktiga bror i hjärtat som kände till en värld, jag hållit mig utanför, men som du berättade för mig om………….

  Svara
 9. Carl den 12

  Hittepå och hittepå, SCB, faktafel och det någon skrev utan att blanda in känslor ???
  Att inte låta hjärtat vara med och sedan ta ansvaret ifrån samhällets betydelse för människan nu och i samhällets historia, låter helt verklighetsfrämmande.
  Läs gärna Anthony Giddens “Sociologi”.
  Skylla på brustna relationer, med familj och vänner att människor inte ska få ha rätt till det fria ordet, för att man själv inte håller med.
  Det där är rena rama härskartekniken och förtryckartekniken(ojdå, där kom känslorna) !!!
  Men, hellre ett varmt pulserande hjärta……………………….
  Att inte kunna mixa intellekt och känsla, får i alla fall mig att tänka på någon som har stängt av, oavsett om denna har trubbel med relationer i sitt privatliv eller med samhället ???
  Ev dåliga relationer är inte bara utav dålig erfarenhet utan kan faktiskt vara en tillgång för individen, då man får lära sig om livet i den hårda skolan och blir då härdad och måste lära sig lita på sig själv.
  Det kan ta olika lång tid att komma dit, men vi är alla mer eller mindre idioter som tror på slumpen🙏
  När jag ser mig omkring, så finns det inte alltför många relationer som är så stabila, även om folk i desperation gärna försöker sprida den myten via exempelvis FB, Twitter mm.
  Bara att ta några glas med några olika sorters vänner som lever i olika typer av subkulturer då och då, som det utåt sett ser ut som om allt är bara som det ska.
  Man kan sätta äggklockan på en timme och oftast innan tredje drinken serveras så kommer vardagens problem upp om allt denna får mästra A-Ö.
  Och där anser jag i alla fall att samhället och media har en betydligt större påverkan på oss, än man vill och kan ana.
  Minns 80-talets smarta reklam innan filmen började.
  Varför är Coca-Cola ett vinnande märke än i dag, så jäkla gott är det inte ???
  Varför är exempelvis Mercedes symbolen för en lyckad man ???
  Kolla in några Hollywood filmer och se vilka bilar som bla körs utav dom manliga hjältarna i dessa produktioner ???
  Att se varje enskild människa som en privat ö i samhället, det är ju alla vi öar som utgör samhället och är en del utav det, vilket vi vill eller inte !!!
  Människan klarar sig inte utan samhället och samhället är ingenting utan sina medborgare.
  Att hålla på och förminska och minimera och skylla på gott folks dåliga och usla okunskap ang samhället håller inte.
  Kolla bara in PS redaktionens CV, den skämtar man inte bort.
  Och jag är ganska övertygad om att PS egentligen hade kunnat ägna sin tid åt annat, om det inte vore för att vi vägrar stå och se på när landet sprängs sönder………….
  Visst fan, blir man mörkrädd, men att förtränga och blunda, det är verkligen inte rätt väg att gå.
  För då har man fastnat i sitt tankemönster eller gett upp…………………………

  Calle som tycker att självklart ska man vara källkritisk, men sunt förnuft måste få vara med❤

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *