ISLAMISM & SVERIGE. Var ska ansvaret för terrorrister utkrävas?

| 1 november, 2019

Professorn vill att Östling ska bli ett ärende för Säkerhetspolisen. Foto: Nyheter Idag / Faksimil Youtube

Näst efter Belgien är Sverige det land i EU som haft flest terrorister. Varför det är så vet vi svaret på, det är i princip riskfritt att delta i en terrororganisation eftersom det ännu inte är kriminaliserat. Det är illa, mycket illa eftersom det i grunden handlar om rikets och svenska medborgares säkerhet. Samtidigt i Sverige kan islamister  vare sig fängslas eller utvisas därför att deras egna hemländer antingen ser dem som för farliga eller därför att Sverige inte kan verkställa utvisning. Islamisterna får alltså stanna i Sverige därför att de riskerar utsättas för faror till följd av en överdriven humansim. Istället ska svenska medborgare riskeras och i värsta fall utsattas för ytterligare ett terrordåd. 

Det är knappats någon nyhet för någon att svensk politik, i synnerhet sedan Stefan Löfven blev statsminister, tar god tid på sig. Utredningar är oftast första steget, vilka först ska göras, sedan göras om, manglas, diskuteras, stötas och blötas innan de ens kommer på tal att genomföras. Under tiden radikaliseras många unga. Men när det har handlat om att dra in pengar till staten har det gått undan; läs LSS. 

Därför är det svårt att inte tolka Socialdemokraterna,  Miljöpartiet de gröna och Centerpartiet ageranden som något annat än som att de vill helt enkelt inte vill ta tag i det här med islamister. Det innebär att så länge Stefan Löfven är statsminster och JÖK existerar kommer inte allvarliga säkerhetsrisker hanteras, utan man kommer fortsätta agera som om Akilov och det som hände på Drottninggatan i Stockholm aldrig har hänt. Deras ointresse handlar om valtaktik, beröringsskräck (SD) och rädsla för att tappa sina nya kärnväljare. 

Valtaktik, beröringsskräck och ett närmast patologiskt skyddande av invandringen som fenomen leder till att större och märkligare konsekvenser för den som vågar sig på att kritisera invandringen i förhållande till rödgröna politiker och samhället i stort. 

Den förre Scania-VD:n Leif Östling kritiserade invandringen i fel kanal: Swebb-TV. Det har fått professor i rasism Irene Molin, att kräva att Säpo ska kopplas in. Vidare säger hon att med Östling finns det också anledning att oroa sig över kopplingar mellan nazistiska grupperingar och svenskt näringsliv. 

Säpo har förvisso noterat en ökad aktivitet bland både höger- och vänsterextremister. Men dessa grupper utgör i första hand ett hot mot enskilda individer även om båda har förmåga att begå brott som skulle kunna omfattas av rådande terrorlagstiftning. Den våldsbejakande islamistiska miljön utgör dock fortfarande det största hotet när det gäller terrorattentat i Sverige. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vit-makt-rorelsen-dubbelt-sa-stor-som-den-autonoma-vanstern

Här är det dock viktigt att ha i åtanke att i fråga om vad som åsyftas med begrepp som ”högerextrem”, ”rasist”, ”islamo­fob”. Idag används de här begreppen flitigt för att misskreditera kritiker och politiks motståndare. Sedan 2014 används de frekvent och i synnerhet i samband med när islamister granskas. Idag har det gått så långt att samtliga borgerliga partier, alternativ media, till och med de egna inom de partier som inte vill lyssna på kritiken, angrips; läs Ann-Sofie Hermansson (S) som stod upp mot ”fel” odemokratiska krafter. Även svenska medborgare som inte håller med de rödgröna betraktas i praktiken som ett hot mot demokratin.

Den fanatiska kampen mot illa definierad högerextremism och islamofobi är i sig ett allvarligt och underskattat hot. Det knyts till osynliga och synliga lagar, regler och inte minst till VÄRDEGRUNDEN. En osynlig lag är att göra allt man kan för att sätta  munkavle på ”högerextrema”. 

När makten och anhängare av rödgröna blir paranoida kan vad som helst hända, till och med kan Säpo kopplas in mot en enskild företagare för att sedan ställas mot företagar-Sverige i sin helhet.

Vad värre är att i bakvattnet av att slänga sig med begrepp som “högerextrem” avtrubbas tillsist människor. Och de som är verkliga nazister med målet att expandera/ödelägga får det enklare att att göra just det. Samtidigt som vänsterextrema kan utropa sig själva till försvarare av demokratin. Och islamister kan skrika islamofob för att undvika att avslöjas. Att lyfta debatten från en paranoid professor i rasism eller populistisk nivå blir därför helt omöjligt. 

Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •