Bomber eller sprängningar? 

En bil har sprängts i luften och orsakat brand i flera bilar på en parkering i Landvetter utanför Göteborg. Det låter vid första anblicken inte särskilt allvarligt. Svenska medborgare har blivit rätt så luttrade vid det här laget.

När räddningstjänsten kom till platsen brann tre bilar och två låg på taket. Nationella bombskyddet har varit på platsen. – Vår bil hade flugit flera meter och landat på taket två parkeringsplatser bort, berättar en drabbad granne.

Flera meter? Det handlar alltså inte om någon nyårsraket eller sprängning, utan om en rejäl bomb. En bil väger mellan ett och två ton!   Efter 28 sprängdåd på bara två månader, och en fördubbling av antalet dåd hittills i år säger Ylva Ehrlin, analytiker på nationella bombskyddet: ”Det är helt otroligt att ingen har dött.”

Ja det är otroligt men knappats något som kommer hålla särskilt länge. Mellan januari och oktober år 2019 har det sprängts 71 gånger i region Syd. Enligt Ylva Ehrlin, är det siffror som sticker ut. No shit Sherlock?

Vi är ett land som just nu sticker ut bland andra industrialiserade länder. Det finns knappats någon motsvarighet till det som händer med vårt stackars land just nu. Ändå är det inte det som oroar Ylva Ehrlin, nej då. I sann “värdegrundsanda” har hon sagt att det som är farligt är att “användaren av sprängmedlet förmodligen inte besitter kunskap i hur farligt det här är, hur känsliga ämnen det är.” https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sprangningar-fordubblas-i-syd

Användaren? Inte den kriminella eller bombman/kvinna, utan användaren. I Sverige används alltså bomber och när de detonerar kallas de för sprängningar.

Det brann alldeles fruktansvärt, berättar ett vittne. Sen såg de sin bil, på en annan plats än där jag hade parkerat den. Deras bil hade flugit flera meter och landat på taket två parkeringsplatser bort. Den är också totalt förstörd. Någon användare har alltså råkat spränga en bil i luften som sedan flyger flera meter från den plats den stod parkerad, eller?

Ylva Eherlin är inte ensam om att försöka sprida märkliga uppfattning. Tvärtom är det en vanlig förklaring som effektivt förvandlar förövaren till ovetandes offer och offret till närmast till förövare. En annan förklaring är att kriminella är fattiga och utsatta. Fattigdom och utsatthet är alltså det som skapar kriminella människor. I Sverige ses den fattiga och utsatta som någon som inte förstår skillnaden mellan rätt och fel. Men ju förr vi börjar kalla det som sker vid dess rätta namn desto bättre.

De fruktansvärda bombningarna som indirekt riktas mot oskyldiga människor ingår i en gängkultur som syftar till att trycka samhället tillbaka. Det gängen lockar med är knappats villa, vovve och Volvo. Det är makt och pengar.

Gängen erbjuder kamp, fara, död, och makt och status. resultatet ser vi idag. Gängkriminella flyttar fram sina positioner varje dag. Hur många fler ska de tillåtas att bli innan den makt som styr Sverige reagerar?

Expressen…

The usual suspects: Madeleine J Lilja Rönnquist/Jan Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *