Det är total brist på organiserad information angående bombningarna från såväl Polisen och SÄPO som regeringen.

| 2 november, 2019

Bra av Caroline Nielsen (MED):

“Det är absurt hur det utvecklar sig nu med bombdåden. Än mer absurt hur regeringen gör noll och ingenting för att stilla den oro som växer för var natt. De underskattar vikten av det hos människan helt fundamentala behovet av att känna trygghet i sitt hem och sitt land.

Bombdåd är en företeelse som nu är så utbredd att den inte längre snabbt går att få kontroll över. Jag har ännu inte sett en Sverigekarta med det senaste årets explosioner utplottade men misstänker att det skulle likna röda hund i stora delar av landet söder om Borlänge.

Det är total brist på organiserad information angående bombningarna från såväl Polisen och SÄPO som regeringen. Spridda skurar av meningslösa ickekommentarer i taffliga intervjuer, nedkortade och förenklade till barnspråk är det enda som bjuds.

Hur har det gått med spaningsarbetet efter jättebomben i Linköping? Några leads angående 25-kilosfyndet av sprängmedel i Sundbyberg? Har det väckts några åtal i portsprängarmålen? Vi vet verkligen noll och ingenting och det skapar enorm oro.

En vettig, eller bara normalt fungerande, regering hade insett att handling+ fortlöpande information om handling, stillar oro. Dagliga presskonferenser med konkret information, låt vara om än så små genombrott i arbetet mot organiserad brottslighet, vore förtroendeskapande.

Men regeringen fortsätter att kommunicera som om de bara hattade omkring och jobbade lite på måfå där det råkade brinna just idag. Sanslöst inkompetent. Och väldigt, väldigt farligt. Ni ska skörda vad ni sår. Och vi får betala.”


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 tankar på “Det är total brist på organiserad information angående bombningarna från såväl Polisen och SÄPO som regeringen.

 1. Michael Steinmarker

  Att kalla det sprängningar när det händer i Sverige, samtidigt som det kallas för attentat och bombdåd då det sker utomlands, det visar enbart på att vissa benämningar blivit tabu.

  Troligtvis för att inget ska kunna kopplas till muslimsk extremism eller radikal islamism. Man får inte på något vis göra den grupperingen arga eller förolämpade.

  Sverige är idag ett land som det skrattas åt i utlandet, och det måste jag ju säga att man med lätthet förstår!

 2. Carl den 12

  Hade detta hänt på 90-talet eller tidigare, så hade det blivit ett helt annat gensvar och andra reaktioner från våra dåvarande politiker, än i dag år 2019=Inga alls !!!
  Men, har regeringen med sina “öppna hjärtan” importerat kriminella och terrorister, så blir det ju aningen knivigt hur dom ska ta sig ur vansinnet av massinvandringens strömmar, där det gömdes sådana som inte är riktiga flyktingar, som dom “berikat” oss med.
  När jag var i Indien så berättades det om hur korrupt vissa städer var och att hade man bara pengar, så kunde man köpa sig fri ifrån vad som helst.
  Vet att jag tänkte på att Sverige är inte så långt ifrån korrupt och den tanken tänker jag inte behålla för mig själv längre.
  Den tanken tänktes år 2005 i ett u-land och jag tänker den tanken igen, i ett i-land år 2019 !!!
  Även om herrarna Reinfeldt och Löfven inte ensamma kan stå till 100% till svars för allting, så är dom lik förbannat högst ansvariga, för det som händer i vårat land i dag !!!

  Calle som nästan kan ana, att det här var planerat eller vad säger ni, nuvarande Stefan och fd Fredrik stadsministrar ???
  Eran tystnad är oroväckande medans befolkningen får ta smällarna av era usla beslut.
  Detta är ren och skär terrorism och krigsföring vi ser i dag och ni försvarar er med passivitet…………………………
  I dom bästa utav världar så hade det här givetvis inte hänt, men om det hade gjort det, så hade ni fått stå tills svars.
  Men, nu befinner vi oss i Sverige, där både fd och nuvarande politiker uppenbarligen kan komma undan med vad som helst och allt mellan himmel och jord i moder Swea………………………………………………………………

 3. Jan Hedblom

  Ja man får ju skämmas jag tittade på södertäljepolisen där en man hotade polisen och han gjorde ingenting han blev rädd skandal, läste att folk inte vill vittna om bombningarna det lät som om det var folkets fel att dom blev frikänd vi ska inte göra deras jobb få tummen ur arslet och gör någonting och sätt hårt mot hårt och sluta bjuda dom på kaffe. Ynkryggar.

Kommentarer är stängda.