MALMÖ. Att leva i en krigszon

| 2 november, 2019

En kraftig detonation inträffade under natten mot lördag vid ett flerfamiljshus i Malmö. Foto: MIKAEL NILSSON

Under natten inträffade två explosioner. Den andra var betydligt kraftigare med större materiella skador. Tre personer har gripits.

Den större explosionen inträffade på Drottninggatan. Där bor mest äldre. Det var många som hörde av sig till mig och var väldigt upprörda, men framför allt rädda.

Vad ska jag säga som tröstar? Det finns inge ord kvar längre. En sådan stark känsla av att vilja fly är på väg att ta över även mitt logiska tänkande. Fly vart och med vilka medel? Jag och min man Henrik sitter fast i Malmö. Vi har inga nära och kära som kan hjälpa oss. Om det krisar ställer såklart min älskade söner upp. Det vet jag. Jag inser tillsist att jag måste lugna ned mig. Att tänka katastroftankar hjälper verkligen inte. Men hur det med våra äldre? Många lever ensamma och inte kontakt med sina nära och kära.

Är det meningen att vi, eller dem som byggt det här landet ska ställas inför frågan om de måste fly sitt älskade land. Det Sverige det byggde med blod, svett och tårar?

Varför gör ingen någonting? Handgranater kastas, rena avrättningar på offentliga platser och byggnader som sprängs i luften. Brott som vi tidigare förknippat med krigsdrabbade områden eller länder med stora knarkkarteller inträffar flera gånger om dagen i den stad jag bor.

Att behöva leva mitt i ett slags krig är en skräckupplevelse för alla men kanske framför allt för våra äldre. De är med om saker nu de upplevde under andra världskriget: ångest, oro inför framtiden och bomber. Elsy som hört av sig till PS är rädd varje dag.

Det här måste få ett slut så att våra äldre, barn ja varje människa kan börja bygga upp sin trygghet för Sverige, börja bygga upp sina liv och känna trygghet igen.

Det är vår förbannade skyldighet att alla ska kunna leva i trygghet och i visshet om de som medborgare tas om hand. Det innebär att svensk politik omedelbart måste upphöra med att se kriminella som offer. Det riktiga offren talade jag med inatt och de är livrädda!

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •