Sverige är på väg att förlora

| 2 november, 2019

Politikernas handlingsförlamning är obegriplig. Den grova kriminaliteten har tillåtits växa till nivåer vi aldrig upplevt tidigare. Nu krävs ett batteri av åtgärder och lagändringar mot gängvåldet, skriver polisen Lars Alvarsjö i Expressen. 

Samtidigt försöker regeringen visa handlingskraft med symbolhandlingar. När de beslutade, som enligt Säpo utgör ett hot mot rikets säkerhet, om att sex radikala islamister skulle utvisas, visste de att det beslutet aldrig skulle bli en verklighet. 

Gängkriminaliteten, sexualbrotten, våldtäkterna och islamistisk extremism är importerad brottslighet. Poliserna kan inget göra och de har tappat sin respekt och trovärdighet gentemot de kriminella ungdomarna. Oavsett vad för brott som begås leder det inte till några konsekvenser. Vi måste fråga oss hur har det kunnat bli så här? Jag tvivlar på att det finns något annat land i världen som är lika uddlöst som Sverige i dessa för landets så oerhört allvarliga frågor, skriver Lotta Gröning.

Stefan Löfven och Socialdemokraterna gick till val med löften om att skärpa reglerna kring utvisning. Löfven sa då att människor som kommer hit ska följa svenska lagar och regler. Löfven sa också att om man inte är svensk medborgare och begår allvarliga brott, så ska utgångspunkten vara utvisning. Han ville också utöka möjligheterna till att avtjäna straffet i hemlandet, om det går. Man skulle inte heller kunna komma lindrigare undan ur straffsynpunkt om det av olika skäl inte går att verkställa utvisningen. Inget av det Löfven sa då gäller idag, tvärtom. Abu Raadi, klassad som ett allvarligt hot mot rikstes säkerhet och svenska medborgare kunde, liksom övriga fem, återvända hem igår. Raadi togs emot som en hjälte. Han och hans anhängare har därmed vunnit en mycket viktig seger. De ska visserligen övervakas och rapportera till Säpo varje dag men vad spelar det för roll? De är vinnarna och vi förlorarna. En av dessa ska dessutom överklaga till Europadomstolen. Vad ska Löfven och JÖK göra då?

Bakgrunden till regeringens ovilja och senfärdighet att stifta repressiva lagar mot terrorism går att spåra till 2011. I en motion i riksdagen menade Mehmet Kaplan och Maria Ferm, MP, att stöd till organisationer som IS var ett s.k. åsiktsbrott som inte ska straffbeläggas, skriver Johan Westerholm. “Något som funnit stöd hos bland annat SSU, Olof Palmes Internationella Center samt Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Samtliga dessa tre sidoorganisationer stödjer öppet bland annat Ship to Gaza och den västsahariska organisationen Polisario och därmed ett indirekt stöd till Hamas och Al Qaida in Mahgrib. Idag sitter Mehmet Kaplan i ledningen för svenska Muslim Aid som bland sina medlemmar har den ende svensk som dömts i Sverige för rekrytering till IS.”https://ledarsidorna.se/2019/08/terrorlagarna-delseger-for-muslimska-brodraskapet-i-sverige/

Hotet står alltså precis utanför vår dörr och Sveriges regering och riksdag är bakbundna dels på grund av sitt eget samröre, dels på grund av sin mångåriga flathet. https://www.dagenssamhalle.se/kronika/sluta-vara-sa-flata-gentemot-religioes-extremism-12930

Stefan Löfven har sedan valrörelsen matat oss med löften om bot och bättring. JÖK-partierna har såklart hakat på. Men än har varken landets befolkning sett handlingskraft eller poliser fått se röken av nödvändiga reformändringar. Den grova kriminaliteten har tillåtits växa till nivåer vi aldrig upplevt tidigare. Nu är kampen mot den grova gängkriminaliteten mer eller mindre förlorad. Och mycket snart har vi även förlorat kampen mot den radikala islamismen. 

https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/regeringen-har-hamnat-i-en-svar-trovardighetskris/

https://timbro.se/integration/vad-vet-vi-om-islamistiska-terrornatverk-sverige/

https://www.expressen.se/debatt/kampen-mot-gangen-haller-pa-att-forloras/ 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •