Sverige står ensamt inget annat utvecklat land har drabbats av en sådan epidemi av explosioner. 100 sprängningar, men trevlig helg, Stefan Löfven

Av | november 2, 2019

Expressens ledarredaktion skrev i går eftermiddag om alla sprängningarna som förekommer i Sverige. De sänder samtidigt en hälsning till Löfven att han trots alla dessa sprängningar får ha en trevlig helg. Trots att dessa sprängningar är ett samhällshot. Trots att det på två månader inträffat nära 30 sprängningar och att det skett dubbelt så många sprängningar i år mot fjolåret. Trots att kurvan ännu pekar uppåt så önskar Expressen Löfven en god alla helgons helg.
Men ska den ”allsmäktiga” Löfven ha en trevlig helg, är han förtjänt av att få en trevlig helg när så många andra inte får det?

När där är medborgare i Sverige som är rädda för att gå ut, rädda för kulorna som viner lite överallt i våra samhällen. Läste dagens rubriker och det var nya sprängningar i bland annat Malmö.
Ska då den ”allsmäktige” Löfven få en trevlig helg, jag bara undrar?
När det inte är unikt att det sker tre sprängningar på en natt, när en sprängning snart inte ens ger en notis i de stora tidningarna om ingen blir skadad ska då den ”allsmäktige” Löfven och kompani i deras feministiska regering få en trevlig helg?

Nä, det tycker inte jag. De borde sitta i krismöte hela tiden. Men det gör de inte, det blir inga undantagstillstånd, detta är det normala. Och detta kommer att öka om inget görs, och görs nu. Det är bara det att något NU finns inte i Löfvens tänkande, hos honom handlar det om att utreda och utreda igen. Inte ens med olycksbådande rapporter från polisen om att bomberna blir större tycks bita på Löfven och hans regering. Inte ens om att bomberna blivit mer avancerade tycks bita på regeringen, för dem är det viktigare att utestänga ett parti från förhandlingarna om gängbrottsligheten.

Regeringen verkar inte reagera ens på larm om att bomberna blivit mer avancerade. Det handlar numera inte så mycket om handgranater som sprängs, numera handlar det om bomber gömda i termosar och kraftiga sprängladdningar med fjärrutlösare. Och dessa är särskilt oroande då gärningsmännen inte behöver finnas i närheten av sprängladdning då den detonerar. Och kan dessa kriminella använda bomber med större sprängverkan.

Bomben mot bostadshuset i Linköping den sjunde juni som var en av de kraftigaste på de sista 20 åren. Då skadades ett 20-tal och en hiss i huset rubbades ur läget. Att återställa de två husen beräknas kosta 65 miljoner kronor. Ledarredaktionen skriver att det är ett under att ingen har dött i dessa sprängningar i år, i alla fall hittills. Sedan januari så har 100 sprängningar rapporterats i Sverige, därtill tillkommer 76 fall där misstänkta bomber inte har detonerat innan Nationella bombskyddet tagit hand om dem.

Inget annat utvecklat land har drabbats av en sådan epidemi av explosioner. Sverige står ensamt.
Men vad gör regeringen Löfven åt detta?
Jo, de utestänger riksdagens tredje största parti från förhandlingar om gängbrottsligheten. Även när tröskeln för att använda våldet blir lägre och lägre inom de kriminella nätverken. Och att polisen varnar för den lägesbild om organiserad brottslighet som Nationellt underrättelsecentrum presenterade nyligen händer det inget i regeringen mer än att utestänga ett parti från samtal om gängbrottsligheten för att de inte har rätt värdegrund.

Gängkriminaliteten är systemhotande, för sprängningarna och skjutningarna lämnar inte bara en massa glas, bråte och dam efter sig. De lämnar chockade grannar och en förlamande känsla av att staten har tappat kontrollen. En tystnadskultur breder ut sig i svenska städer. Det när färre och förre vågar vittna i rädsla för gängens vedergällningar.
Men vad gör regeringen, för ingen fråga kan vara viktigare än denna just nu?
Jo, de sticker huvudet i sanden och vill inte längre tala om det. De vill bara utreda det och lämna över ansvaret till nästa regering.

Regeringen fortsätter att blunda, de fortsätter med att det är tvunget att prata med de kriminella och bjuda dem på saft och bullar. I och för sig blir de kriminella yngre och yngre så det är väl det som måste gälla om de ska bjuda på något. Men när det handlar om gäng som handlar med narkotika då menar jag i alla fall att det enda som ska bjudas på är en fängelsecell under lång tid. Inte bjuda på saft och bullar. Regeringen och polisen har testat detta under lång tid och det har inte hjälpt så nu är det dags att göra något annat Löfven.

https://www.expressen.se/ledare/100-sprangningar-men-trevlig-helg-stefan-lofven/

En reaktion på “Sverige står ensamt inget annat utvecklat land har drabbats av en sådan epidemi av explosioner. 100 sprängningar, men trevlig helg, Stefan Löfven

 1. Carl den 12

  Göran👑
  Mycket bra skrivet som alltid👍
  Men, ni på PS får sluta att lägga ut bilder på vissa dåvarande sk ledare och även nuvarande sk ledare.
  Det kanske inte bara är jag som svipar förbi en artikel när jag skräms utav bilderna, men önskar läsa texten ?

  Calle som önskar att ni kunde lägga ut bilder på politiker som gjort något bra för Sverige istället så vi kan minnas dom gyllene dagarna i Sveriges folkhem❤.
  Jag som ingår i eran fanclub på PS är mycket nöjd med eran insats allihop till 99 %.
  Men denna 1% är dessa obehagliga bilder på politiker som ger i alla fall mig trauma och förstör min dag och mig skrämmer man inte så lätt.
  Hoppas att ni kan ta till er denna konstruktiva kritik.
  Lösning är att ni lägger ut karikatyr som ni är grymma på.
  PS Ber en stilla bön att vi är nära nu och slipper se och slipper kalla Stefan för stadsminister mycket snart.
  Och att Fredrik slutar uttala sig någonsin mer………………
  Men Stefan har något att lära oss.
  Rösta aldrig på ett parti som saknar ledarskap !!!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *