Det måste sägas Stefan Löfven

| 5 november, 2019

Jag uppskattar inte dig som statsminster, faktiskt kan man säga att jag direkt ogillar dig. För varje gång jag ser och hör dig i intervjuer blir jag allt mer övertygad: Du borde aldrig ha blivit statsminister. 

Den känslan bygger både den politik du står bakom och på hur du är som “statsman”. Det finns något med dig som endast kan beskrivas som klumpigt och taffligt. Osäkert. Du är helt enkelt inte statsmannamässig. Du är mer som en fackpamp hämtad ur någon amerikansk dussin-film. 

Men framförallt tycker jag att du är feg, otydlig, svamlig. Du står aldrig upp för det rätta: demokratin, tryggheten, eller den utsatte som råkar vara svensk.  Likt en försäljare som driver igenom sina affärer med fiffel och båg är du som statsminister. Och osar det runt husknuten, ja då fegar du ur och gömmer dig i Rosenbad. 

Jag är så förbannat trött på dig. Du velar, du vill inte stöta dig med dina nya väljare, du spyr ur dig hat mot andra partier och deras väljare. Du uppför dig som en radikal vänsterfeminist. 

Du är inte vem som helst, men det tycks du inte förstå. Och det är väl därför jag nu skriver vad jag tycker om dig, rakt ur hjärtat. Hade du varit som en statsminster ska vara hade jag haft respekt för dig, även då jag inte gillar dina politik.

Det är ju du som ska visa handlingskraft, du som ska säga ifrån när det går fel. Det är du som ska visa vägen för Sverige när hela båten gungar. det är för tusan du som ska sätta ned foten och visa lite jävlar anammat! 

Istället mumlar du på det sätt bara du kan. Sverige är det tryggaste landet att leva i. Vi sätter medmänsklighet på kartan. Vi stänger inga dörrar. För att sedan säga något helt annat, det finns inga gränser för hur många vi kan ta emot, sedan tvärvänder och säger att nu är det stopp, fast det aldrig är tal om något stopp. Den som säger ett och gör ett annat får en svekdebatt på halsen. 

Den förr så höga socialdemokratiska svansföringen från ack så höga hästar är idag ett minne blott. Löften blir till luft. Det Nya Sverige ska tvingas fram, och få kosta allt. Det är det som gör Socialdemokraternas svek så mycket större, och förhoppningsvis fallhöjden så mycket högre den dagen fallet är ett faktum. 

Av de anledningar och många fler startade jag upp en insamling, inser nu att den borde adlat om att kräva din avgång. I skrivande stund har 6000 skrivit under, jag hoppas på många fler. Skriv under här: https://www.skrivunder.com/vi_kraver_att_regeringen_skyddar_oss_fran_terrorhot_i_alla_dess_bemarkelser?fbclid=IwAR1FXCc_QkeQeTCjE2axqW1Dq1in3zEmOPPIf4O_wz7tGa-YpmZfLl_aGb8


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

24 tankar på “Det måste sägas Stefan Löfven

 1. Carl den 12

  “I know that feeling” citat Twin Peaks.
  PS?Ja, nu är det i gemensam samlad trupp, visa att vi är värda en riktig och rejäl stadsminister som lovar på riktigt att denna ska göra allt i sin makt för att Sverige ska bli sig själv igen.

  Calle som tycker att hur svårt, ska det vara att leda ett land?

 2. Jenny Söderberg

  Jag tror att du är en person med mycket hat och besvikelser över något i livet och att du nu väljer att applicera din brinnande kamp iver på Stefan löfven. Rikta din uppmärksamhet inåt för att se vad som göms i skalet, di ditt motstånd och i ditt mörker. Du kanske finner lösningen där.

  1. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Jenny!

   Vad roligt att du tog dig tid att läsa och kommentera min text. Vill bara påpeka en sak, vad du tror att jag genomgått i livet är knappats ett argument som tillför. Jag är kritisk mot Löfven som statsminster, och varit så sedan den dagen han blev det. Det är många förutom jag som är det, och det är många förutom jag som skriver om det. Det finns generellt ett stort problem i Sverige idag, och det är att kritik ses som hat, det är mycket olyckligt. Men det blir väl lätt så när vi har en statsminster som öppet hatar själv. Ända fram till Löfven blev statsminster var även jag socialdemokrat men med honom har socialdemokratin körts i botten, inte bara partiet, utan även välfärden och den samhälleliga tryggheten. Jag ger mig själv alltså rätten att ogilla honom som statsminster men respekterar dem som trots allt uppskattar dem. Min brinnande kamp kommer fortsätta, faktum är att de få gånger jag möts av kommentarer som din, så förstärks min övertygelse om att kampen måste fortsätta. Mvh/Madeleine Lilja Rönnqvist.

   1. Björn Andersson

    Tack Madeleine.
    Du har format mina tankar till en mycket aktuell text.
    Bra beskrivning.
    Mvh
    Björn

    1. Henrik Lilja

     Tack Björn, lycka till med texten. Om du vill får du gärna skicka den till oss, vem vet vi kanske kan publicera den här i PS. Maila texten till min man henrik@projektsanning.com

     Med vänliga hälsningar

     Madeleine Lilja Rönnquist

   2. Jenny Söderberg

    Jag är inte alls insatt i politik. Jag läser bara lite här och var på Google nyheterna. Jag saknar tv och brukar aldrig läsa tidningen inget alls. Jag har inte gjort detta på över 20 år. En gång var jag intresserad av politik. Men inte längre. Min uppfattning av dig i din text handlar ingenting om politik.
    Vad jag dock kan anse om politikernas allmänna arbetsskada är att de snackar för mycket. Medan poliser har den mentala arbetsskada att vara för misstänksamma. Det finns ju många skador idag. Allmänhetens skada kan ju verka vara att ha ett sviktande förtroende för politiker eller inför varandra.

    Jag vill också påpeka att massmedia har större makt att påverka folket än vad politikerna själva har. Alla verkar på ett eller ett annat sätt influeras av film eller TV. Alla våra ideal föds så – även politikernas. Varför jag anser att massmedia kunde ta ett större ansvar över världsutvecklingen.

    1. Henrik Lilja

     Hej! Tack för ditt svar. Jag förstår att om du inte är insatt i politiken och ej heller varit det på lång tid att min text om Löfven kan framstå som allt för hård, men faktum är att många påpekar hans tillkortakommanden just nu. Han uppför sig mer än lovligt märkligt. Och visst har massmedia makt. PS är en liten del av den, men det vi försöker göra är att även låta andra komma till tals, allt för att skapa en bredare bild. Vi tar också gärna emot insändare från läsare. Och du har helt rätt i att massmedia bör ta ett större ansvar, men kanske framför allt behövs en motvikt mot vänsterstyrningen. Om du har tid, så bläddra gärna igen på sajten, då ser du att det finns mycket blandade nyheter. Önskar dig en fortsatt trevlig kväll. Mvh/ Madeleine Lilja Rönnqvist

  2. Patric

   Behöver det vara antingen eller?
   Stefan har faktiskt sagt och gjort motstridiga handlingar.
   Om inte detta kan upplevas som svek och ge mörkt sinne så bör du nog tänka om. Inte sagt att man kan förstora problem av ett slag pga tungsinne för något annat.

  3. Allan Andersson

   Har du inget annat att komma med så var tyst!

  4. FonzieBulldog

   Klart man är besviken när man ser landet långsamt men allt fortare bara gå under.Känne du glädje över detta pågående då behöver du sannerligen hjälp.

 3. Berra Fors

  Mycket bra skrivet. Håller med dig till 110%. Stefan Löven är riktigt oduglig som statsminister. Det enda han är bra på är att ljuga och försöka manipulera svenskarna. Som talare är helt enkelt värdelös.

 4. Martin

  Jag är inte socialdemokrat och har aldrig röstat på dem men till skillnad från er som hatar och ägnar energi till att klanka ner på andra respekterar jag honom och alla andra demokratiskt valda politiker som faktiskt engagerar sig för att göra Sverige bättre. Jag hatar inte ens Jonas Sjöstedt eller Jimmie Åkesson, även om de båda på olika sätt står bakom värderingar jag avskyr. Jag tycker alla ni som frekventerar den här bloggen borde tänka mer på hur ni kan bidra till att göra Sverige bättre än på att klaga och sprida negativ energi. Den enda poäng jag hör er upprepa som ett mantra är att alla Sveriges problem – som i er värld verkar vara nästan oöverstigliga – beror på invandring och om man bara stängde gränserna skulle allt bli perfekt. Lite mer realism och konstruktiva förslag vore välkomna.

  1. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Martin!

   Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera texten. Ett klargörande, jag hatar ingen, inte ens Stefan Löfven i sin roll som statsminster. Jag har länge skrivit skrivit kritiskt om Löfven, ja svensk politik generellt. Jag är skarpt kritisk till Löfven som statsminster och jag har sedan han blev ansett honom vara oduglig. Löfven har alltför många gånger visat upp att han inte klarar av sin roll som statsminster. Oftast skriver jag analytiskt men då och då skriver jag mer personligt, som denna gång. Löfven har gjort så mycket skada och han tar inte ansvar för samhällets alla problem. Under någon vecka nu har vi fått läsa om sex radikala islamister som inte kan utvisas med hänvisning till risk för deras liv, samtidigt som vi läser om hur en 19 årig flicka utvisas till ett utlyst hedersmord (inlägget finns här på sidan). Det är sådant och mycket annat: fjäsk för Saudiarabien, oförmåga att rensa ut antisemitismen ur sitt eget parti och mycket annat. Han förtjänar i ljuset av det i vart fall inte min respekt som statsminster. Sedan det här med att klaga, det är viktigt att kunna skilja på kritik och hat/klaga. Det är något många, inklusive du själv, har svårt med. Jag hade förstått dig bättre om jag hade attackerat Löfven som person, men det gör jag inte utan som statsminster. Och visst, jag kan hålla med om att det finns ilska hos mig riktat mot Löfven som statsminster. Han är den politiker som fullständigt raserat socialdemokratin, ett parti jag tidigare alltid stått upp för. Den tiden är förbi för mig, liksom för många andra. Mvh/Madeleine Lilja Rönnqvist.

 5. Carl den 12

  Jenny var du än bor och befinner dig i landet Sverige ???
  Så hoppas jag att du gör tvärtemot ditt råd till mig, en människa du inte känner !!!
  Blicka utåt och försök att se verkligheten, även om den är vidrig !!!

  Calle som egentligen inte avskyr Stefan som person, men avskyr det han gör mot landet och att det finns folk som fortfarande, slickar uppåt och sparkar neråt.
  Dom trodde jag vi skulle slippa sedan PK-folket tog över.
  Men, tack Jenny för att du påminner mig om att ni finns,
  som jag heller inte avskyr.
  Men, hur du kan försvara någon som tar sig makten att förstöra vårat land, det skrämmer mig mer än allt ska du veta.
  Och är du “nu” dessutom kvinna och står upp för denna kvinnosyn regeringen besitter så går mitt förstånd, över och in på grannens……………………….
  Sänder dig❤för det behöver du

 6. Carl den 12

  Att bidra till att förändra, det är ju exakt det vi gör här och du är en bekräftelse på det.
  Man, vinner ingenting om man inte får motstånd, man blir bara mer övertygad om att fortsätta………………..
  Ni snackar avsky och hat, det är besvikelse, sorg och bedrövelse över ett vanvårdat land som saknar ledarskap oavsett vem det är !!!
  Men, nu råkar det ju vara Stefan den ständigt frånvarande högst ansvariga ledaren för Sverige vi pratar om !!!

  Calle som återigen sänder all min kärlek till PS och det ni gör och ni som gör grymma inlägg och är trogna följare, som inte gör om verkligheten till någonting den inte är.
  Och att ni dessutom har ironi och humor är bara en stor bonus.
  Vi kämpar på som vanligt och ingen ska tysta oss, det är inget Sverige vi vill leva i !!!
  Eller vad säger ni Jenny och Martin ???

 7. Ulf

  Mycket bra skrivet Madeleine.Välformulerad problembeskrivning av en som aldrig borde blivit statsminister i Sverige.Enda anledningen enl honom är ju att bilda en regering för att utestänga ett parti.Inte konstigt att utvecklingen i landet rusar bakåt med sånt mål !!! Fullständigt inkompetent regering och statsminister vilket de visar kontinuerligt.
  Till dem som läser ps och alltid drar ett av korten hat,nazist,rasist ,idiot ,psykproblem osv osv säger jag bara ,varför läser ni här överhuvudtaget? Nej enda anledningen ni har är att göra personangrepp för att förminska i detta fall Madeleine.Lätt att genomskåda och inget som stör nattsömnen.Ni reagerar sannolikt på allt som är höger om kommunisterna.
  Ni är väl avundsjuka på att det finns människor som vågar ha en åsikt och står upp för den i alla lägen trots era påhopp.Utvecklingen i Sverige kanske inte ni ser och förstår men det är tur att det finns de som kan peka på problemen om man ens behöver peka längre……??

 8. Carl den 12

  Ulf ? ??????????????????Madeleine???????????????? PS❤??????️??☀️????️??????

 9. Elisabeth

  Madeleine, detta var ta mig tusan det bästa jag har läst på år och dag! Ja, vår statsminister är pinsam, och den absolut sämsta vi nånsin har haft. Och var håller han hus? Jag ser honom aldrig, vare sig i TV eller tidningar. Men han kanske är medveten om sin totala oförmåga, och avstår från offentligheten därför?

 10. Carl den 12

  Visst är hon grym och rockar Sverige?
  Och även övriga på PS redaktionen, tänk och släppa in dom i riksdagen och dom fick fria händer.
  Det hade varit fina grejer det och vilket underbart Sverige det skulle bli?

  Calle som ser PS motståndare, som enbart tecken på framgång✌

 11. Ann Claesson

  Sååå rätt du har! Är så glad att det fortfarande finns Svenskar som inte har rosa solglasögon på sig. Är inte sosse sen många år. Skulle skämmas att rösta på dom idag. Bara gamla och folk som inte är politiskt intresserade som fortfarande röstar på dom. Han är så feg, våran kära Stefan. Skiter i sitt eget folk.Stackars pensionärer som får panta flaskor för att överleva. Medan det är ok att vara en återkommande terrorist!
  Sverige har flest sprängningar i världen. Men svenskar är tyvärr ett fegt, neutralt folk. Hur mycket ska vi behöva betala för att Sverige ska ha mångfald????
  Bara att lämna det sjunkande skeppet!
  Ann Claesson

 12. Sebbe

  Stefan löfven har inte gjort något bra alls sen han blev statsminister har jag både blivit utpressad, fått inbrott i källaren och inkl blivit knivhuggen, dags för en förändring tycker jag

 13. Morgan SE Larsson

  regeringen har svikit sina väljare och folket pga agenda 2030 som innebär att Sverige ska upphöra som nation
  Låt det sjunka in

Kommentarer är stängda.