De underbara Socialdemokraterna 

Sverigedemokraterna och Moderaterna vill att Socialdemokraterna ska tydliggöra sin ställning i migrationsfrågan. Men Socialdemokraterna tycker att partiet är tydligt.

På socialdemokratiska betyder att vara tydlig, otydlig, ungefär som att ett Nej betyder Ja, eller som konflikten mellan invandringens omfattning och vår välfärd inte existerar mer än hos partier som SD, KD och i viss mån M. 

För socialdemokrater är de offentliga medlen inte obegränsade, och flyktingmottagande är endast initialt en kostnad. Det kommer snart att bli bra. Och på socialdemokratiska betyder det att först ropa “mitt Europa bygger inga murar”, för att sedan ropa Sverige måste begränsa invandringen därför att vi har en åldrande befolkning som belastar välfärden. För att sedan ropa landets befolkning kommer öka med 1 miljon fram till 2030, och det kommer rädda välfärden. 

Stefan Löfven snurrar fortsatt vidare och pratar hellre om ”det starka samhället” som är en symbol för det samhällsbygge han vill uppnå. Här han har myndigt låtit meddela att här ingår både en bättre välfärd och en förstärkt kamp mot brottsligheten och STORA satsningar på polisen. 

Det är klart att det är dags för Socialdemokraterna svara på konkret på frågan, mer eller mindre invandring, men tyvärr, jag tror de kommer fortsätta prata socialdemokratiska. Det betyder varken eller, ja och nej samtidigt, välfärden är stark och inte, brotten ökar och inte. Det är egentligen bara en sak de tvärsäkert vet och det är inget av det som händer i samhället, och med välfärden ja allt, har med invandringen att göra. 

“Socialdemokraternas migrationspolitiske talesperson Rikard Larsson håller inte med om att partiet inte har varit tydligt med sina ståndpunkter. – Om vi nu ska sätta oss ner och ta fram ny lagstiftning som har bred förankring i riksdagen så tror jag inte att det bara handlar om frågan om mer eller mindre invandring, utan då måste man ta ett seriöst tag om alla delar av frågan: Hur uppehållstillstånd ska se ut, hur långt det ska vara, hur det ska se ut med anhöriginvandring. Där har vi presenterat våra ståndpunkter.”

Som sagt, det som S säger, säger de fortfarande på socialdemokratiska som rätt och slätt kan förklaras som svammel och en rad obegripligheter. Något vettigt svar kommer de i alla händelser inte kunna ge, det finns liksom inte i deras DNA. 

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •