Så kom då dagen vi alla väntat på

| 6 november, 2019

Skolskjutningar i Sverige? Knappast sa vi för tio år sedan. För fem år sedan frågade vi varandra när  det kommer att ske, för att det kommer att ske, den saken var klar.

Och nu kommer det som vi alla väntat på. Ett direkt hot om skjutning i skolor i Partille. Det är dags att oroa sig på riktigt nu, om vi inte gjort det tidigare.

Hot har nu riktats på sociala medier mot grundskolor i Partille. Polis finns på plats och samtliga elever hålls inomhus.

På onsdagen kom det alltså in ett hot mot en grundskola i Öjersjö i Partille kommun, via sociala medier och som sagt, vi har väntat på det. Steget från 141 bomber/explosioner till massavrättningar i skolor kanske låter stort men det är det inte i de här personernas hjärnor. Det är som en dag på jobbet för dem.

Hotet specificerar inte vilken skola det skulle handla om, men både Öjersjö brunn och Öjersjö Storegård håller eleverna inne. På den förstnämnda går elever från förskoleklass upp till fyran, på den andra från femman till nian. Elever i första klass? Hur fan, på klockren svenska, är man funtad när man hotar småbarn?

Polis är på plats på skolan med uniformerad personal och det lär nog behövas. Kanske vi skulle begära poliseskort av barn till och från skolorna också. Sverige är ett mycket mycket sjukt land som befinner sig i fritt fall. Avgrunden är inom räckhåll. Enligt uppgift till GT är också insatsstyrkan på plats.

Skolan har låst sina dörrar och ingen kan ta sig in eller ut, med anledning av hotet.

– Alla har enligt skolans krisplan blivit inrymda och man håller samtliga elever inomhus, säger Ingrid Claesson.

Enligt krisplan? Då har skolorna redan i tid förberett sig i alla fall. Men i media och hos medlemmarna i de trögfattades förening kommer som vanligt bortförklaringar att hot och sprängningar och skjutningar kommer från personer i utanförskap. Eller som den trefaldigt sparkade och ständigt oduglige chefen Dan Eliasson en gång myntade om förövare: “Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?” https://youtu.be/oQ-X78nMhjE

Ja jisses, man vet att man bor i Sverige i alla fall. Landet med flest explosioner, bomber och bombade politiker i världen.

Jan Ove Malmgren

https://www.expressen.se/gt/hot-har-riktats-mot-skola-polis-pa-plats/

Bild: Cathryn Virginia / for NBC News


Så kom då dagen vi alla väntat på

Skolskjutningar i Sverige? Knappast sa vi för tio år sedan. För fem år sedan frågade vi varandra när  det kommer att ske, för att det kommer att ske, den saken var klar.

Och nu kommer det som vi alla väntat på. Ett direkt hot om skjutning i skolor i Partille. Det är dags att oroa sig på riktigt nu, om vi inte gjort det tidigare.

Hot har nu riktats på sociala medier mot grundskolor i Partille. Polis finns på plats och samtliga elever hålls inomhus.

På onsdagen kom det alltså in ett hot mot en grundskola i Öjersjö i Partille kommun, via sociala medier och som sagt, vi har väntat på det. Steget från 141 bomber/explosioner till massavrättningar i skolor kanske låter stort men det är det inte i de här personernas hjärnor. Det är som en dag på jobbet för dem.

Hotet specificerar inte vilken skola det skulle handla om, men både Öjersjö brunn och Öjersjö Storegård håller eleverna inne. På den förstnämnda går elever från förskoleklass upp till fyran, på den andra från femman till nian. Elever i första klass? Hur fan, på klockren svenska, är man funtad när man hotar småbarn?

Polis är på plats på skolan med uniformerad personal och det lär nog behövas. Kanske vi skulle begära poliseskort av barn till och från skolorna också. Sverige är ett mycket mycket sjukt land som befinner sig i fritt fall. Avgrunden är inom räckhåll. Enligt uppgift till GT är också insatsstyrkan på plats.

Skolan har låst sina dörrar och ingen kan ta sig in eller ut, med anledning av hotet.

– Alla har enligt skolans krisplan blivit inrymda och man håller samtliga elever inomhus, säger Ingrid Claesson.

Enligt krisplan? Då har skolorna redan i tid förberett sig i alla fall. Men i media och hos medlemmarna i de trögfattades förening kommer som vanligt bortförklaringar att hot och sprängningar och skjutningar kommer från personer i utanförskap. Eller som den trefaldigt sparkade och ständigt oduglige chefen Dan Eliasson en gång myntade om förövare: “Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?” https://youtu.be/oQ-X78nMhjE

Ja jisses, man vet att man bor i Sverige i alla fall. Landet med flest explosioner, bomber och bombade politiker i världen.

Jan Ove Malmgren

https://www.expressen.se/gt/hot-har-riktats-mot-skola-polis-pa-plats/

Bild: Cathryn Virginia / for NBC News

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *