Louise Erixon (SD), på Facebook: NOG MED FAKE NEWS. JAG GÖR NU EN ANMÄLAN TILL PRESSOMBUDSMANNEN.

Av | november 7, 2019

Under den senaste tiden har medier (som vanligt) intresserat sig för hittepåhistorier och symbolfrågor i Sölvesborg där man återkommande bedömt att dessa har ett betydligt större nyhetsvärde än allt som händer på riktigt i samhället.

Senast i raden är SR Blekinge, och nu SVT Blekinge, som trots att de tillhör public service enligt mig bör bedömas vara de mest onyanserade medierna i vårt län.

Den här gången har man intresserat sig för de för kommunerna lagstadgade medborgarskapsceremonierna där man velat få det till att Samstyret vill göra om de befintliga så de inte skulle vända sig till alla nya medborgare, trots att jag och vi vid upprepade tillfällen påtalat motsatsen.

Jag är så förbaskat trött på denna skeva rapportering nu där reportrar i sin iver att hitta scoop om Sölvesborgs styre till och med är beredda att hitta på nyheter själva för att få till dem. Man hoppas så innerligt få spridning på sina nyheter till riksmedia att man inte riktigt bryr sig om vad som är sant. Därför är det viktigt för mig att öppet visa vad jag skrivit till berörd reporter på SR Blekinge och jag klistrar in mitt mail nedan:

——–

Hej Henrik Olsson,

Igår när jag svarade på dina frågor angående välkomnsceremonier för nya medborgare skrev jag tydligt till dig via mail att vi i Sölvesborgs kommun avser följa lagen (dvs alla nya medborgare kommer omfattas av ceremonin, som vi också har ett statligt bidrag för att genomföra).

Både i Ekots lördagsintervju och till dig på SR Blekinge har jag understrykt att vi i Samstyret (och inte särskilt i SD som du av någon anledning säger i ditt inslag) har diskuterat om vi skulle ha ytterligare en uppskattande tillställning för de migranter som väljer att bli en del av samhället, exempelvis genom att klara SFI D.

Nu rapporterar ni, trots detta, att “SD vill särskilt belöna dem som klarat att lära sig svenska nästa gång kommunen firar nya invånare som fått svenskt medborgarskap.” Detta har ingen grund. Jag har aldrig påstått att det lagstadgade firandet ska ha annan målgrupp eller inriktning än vad det haft innan. Du har ryckt ut ett citat från mig i lördagsintervjun ur sitt sammanhang och grundat din falska tes med detta trots att jag i samma intervju hävdar att ceremonier ska vända sig till nya medborgare.

Du, Henrik, rapporterar i ditt inslag om vad SD och Samstyret vill göra trots att jag vid åtskilliga tillfällen understrykt för dig att frågan är under diskussion. Du rapporterar att vi vill förändra den lagstadgade ceremonin i riktning att den endast ska vända sig till vissa, trots att jag gett totalt motsatt besked till dig och att det du påstår att vi vill göra skulle innebära att vi skulle bryta mot lagen.

Det spelar i sammanhanget ingen roll att jag personligen tycker att det är åt väggarna att staten tycker att det är dess uppgift att tala om för kommuner vilka fester(!) man måste ha för vissa befolkningsgrupper. Det spelar heller ingen roll att jag personligen tycker att det vore av större kommunalt intresse att fira när människor väl blivit del av samhället. För jag har aldrig någonsin uttryckt att det traditionella firandet ska göras om, varken till dig eller till Ekot. Tvärtom har jag upprepat påtalat motsatsen eftersom vi har en lagstiftning i ämnet som styr.

Du och P4 Blekinge far med direkt osanning, och vänder dessutom vår opposition mot samma osanning trots att vi och oppositionen egentligen håller med varandra i sak. Varför syssla med dimridåer och varför hitta på fake news när det finns riktiga? Jag tycker att det är uselt, och därför avser jag anmäla detta till Pressombudsmannen.

Länk till det osanninginslaget…

Louise Erixon (SD), på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Louise Erixon (SD), på Facebook: NOG MED FAKE NEWS. JAG GÖR NU EN ANMÄLAN TILL PRESSOMBUDSMANNEN.

  1. Ulf

    Bra Louise du är sannerligen ett ljus i mörkret.Sverige behöver fler av din kaliber.👑👑🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *