BRA Ebba Busch Thor: Märkligt att andra partiledare inte talat med Åkesson

Av | november 8, 2019

Ebba Busch Thor berättar om hur partiet förändrats under åren med hennes ledarskap – och säger också att det är märkligt att ingen mer partiledare valt att prata med SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju med Expressen: 

“– Många pratar om att vi måste förändra debattklimatet i svensk politik, men så kommer man och frågar oss vid sidan: ”kan ni kolla vad SD tycker i den här frågan”.

Att Ebba Busch Thor pratat med SD ger henne legitimitet i för folket viktiga frågor. Den legitimiteten har inte Stefan Löfven, JÖK eller ens Ulf Kristersson. 

Jag tycker hon svarar bra på tidningens frågor om migrationen.

Om partistyrelsen skulle bli överkörda antingen vad gäller permanenta uppehållstillstånd eller familjeåterföreningen på rikstinget . Vilket skulle du föredra?

“– Jag tror att vi har en väl förankrad linje i båda frågorna. Och vad gäller att få ner trycket på asylsökande med 70 procent, som vi vill, är dessa två frågor egentligen inte de mest avgörande. Då handlar det i stället om en total översyn av utlänningslagen som i dag är lapptäcke samt ett ökat antal inre utlänningskontroller för att säkerställa att personer faktiskt har rätt att vistas här i landet.”

Så ni vill nå målet om färre asylsökande snarare genom att utvisa fler personer än att göra det tuffare för personer att komma hit?

– Jag tror att vi behöver båda delarna. Men ja, jag tror att det allra mest avgörande för att få ner söktrycket handlar om att ändra villkoren för vem som får lov att stanna i Sverige och inte.

Finns det en risk att ni blir så hårda i migrationspolitiken att ni måste släppa partiets värderingar?

– Nej, våra grundläggande värderingar är detsamma. Vi ska kunna vara en fristad, men inte för de som vill missbruka Sveriges gästfrihet för att begå brott, sprida totalitära förtryckande idéer och utsätta andra för hedersförtryck. Vi ska inte heller vara en fristad för de som fått avslag på sin asylansökan och som borde lämna landet, men som ändå tillåts vara kvar.

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “BRA Ebba Busch Thor: Märkligt att andra partiledare inte talat med Åkesson

  1. Ulf

    Om inte KD haft en intern vänsterfalang som motarbetar Ebba skulle partiet lyfta till minst dubbla nivåer.En sån kompetent karismatisk partiledare kan inte misslyckas.Konstigt att man motarbetar sitt eget parti inifrån,inte speciellt intelligent.Det är bara de politiska vänstermotståndarna som tjänar på det.Är det Judas 30 silverpenningar som spökar…..

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *