Skadeglädjen den enda sanna glädjen. “S-veteraner vi känner stor oro inför nästa val”

| 8 november, 2019

“Att vårda januariöverenskommelsen till vilket pris som helst riskerar att leda till ett katastrofalt valresultat för S 2022. Socialdemokratin måste forma en kraftfull egen politik för jämlikhet, skriver ett flertal veteraner inom arbetarrörelsen.”

SvD

Det är en av många orsaker till att S kommer göra ett katastrofval. Andra orsaker är att S tappat sitt moraliska pass. Som parti och tillsammans med JÖK-partierna hävdar de visionen om det Nya Sverige oavsett vad som händer i samhället. 

Sverige är tackvare det inte längre ett tryggt land. Vi ser ingen motsvarighet till situationen i Sverige internationellt, sa rikspolischefen. Bara hittills i år har det skett över hundra sprängningar där Nationella bombskyddet har kopplats in. Mängden bombdåd kan jämföras med krigszon, liksom alla dödsskjutningar. Över en tredje del av kvinnorna känner sig så otrygga att de väljer bort att vistats ute om kvällarna i det gena bostadsområdet. Var femte ung kvinna säger sig ha avstått från någon aktivitet på grund av rädslan. “Men nu står vi här. Med ett socialt utanförskap som utgör grogrund för den växande kriminaliteten. Med en geografisk klyvning som skapar orättvisor”, skriver Ebba Busch Thor.

Och att vi står här beror på JÖK:s oförmåga och därför att Miljöpartiet dikterar villkoren i av våra viktigaste frågor: migrationspolitiken, men kanske allra mest beroende på Stefan Löfvens oförmåga som statsminster. 

Mitt i brinnande kommunkris, trygghetskris, sjukvårdskris och mycket annat väljer Stefan Löfven att säga: “Klimatkrisen hotar hela samhällen om världens ledare inte gör tillräckligt”. Samtidigt räknar han med att välståndet kan fortsätta att öka och människor flyga, köra bil och skoter som förut – även i framtiden. “– Vi kan fortsätta öka vårt välstånd och välfärden kommer att förbättras, men vi måste göra det mycket smartare, var Löfvens uttalade till folket.

Det anmärkningsvärda i det sammanhanget var att Stefan Löfven sa att han var rädd för att låta allt för alarmistisk. “– Om man bara larmar tror jag det är många som inte lyssnar och säger att nej, nu är det domedag här. Och om man bara talar om lösningar och inte problem så tror jag det är för få som känner att här måste göras något.”

Vad ska man säga? Goddag yxskaft? Tänk så annorlunda det hade varit om Löfven förstått att säga och tänka på samma sätt i de frågor som helt avgörande för Sverige? 

Jag håller med Ebba Busch Thor i att Socialdemokraterna har svikit. De har satt makten framför allt, och lämnat verklighetens folk långt efter sig.

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •