Utbildningsministern Anna Ekström (S) anser att Moderaterna är oseriösa

Victoria Seeman pol.sak på Moderaterna, twittrar: “M tar strid för att centrala delar ur skolans innehåll inte ska strykas – och Anna Ekström kallar M oseriösa. Vill fortfarande inte säga om hon kommer att godkänna förslaget eller ej.”

Ilskan mot att Skolverket vill stryka nationalsången ur skolplanen är stor, även bland väljarna. Många upplever idag att allt som är svenskt och det som är vårt grundläggande kitt i samhället ska tas bort för att lämna plats åt vad? Det vet ingen, inte ens de som kommer med förslag som att stryka nationalsången. Den ska bara strykas.

Aftonbladet

Vi kan inte tillåta att Skolverket upprepat väljer att vilja rationalisera så väl nationalsången som psalmer och svenska visor, ur det nya förslag till kursplan i lågstadiet som lämnas in till regeringen i december.

Expressen

Och som Moderaternas Kristina Axén Olin och Liberalernas Roger Haddad skriver, är det utbildningsminister Anna Ekströms (S) uppgift att agera. Hon bör dra tillbaka hela förslaget. 

Anna Ekström svarar på kritiken på ett sådant sätt som bara Socialdemokrater kan: 

”Kristina Axén Ohlin och Moderaterna borde veta att Skolverket ännu inte lämnat ett förslag till regeringen, och att det utkast från Skolverket som varit på remiss nu omarbetas hos myndigheten. Det är omöjligt för mig som minister att dra tillbaka ett förslag som inte finns. Att Moderaterna ställer den här typen av oseriösa krav säger tyvärr en del om bristen på moderat skolpolitik.”


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

2 reaktion på “Utbildningsministern Anna Ekström (S) anser att Moderaterna är oseriösa

 1. Ulf

  Nej,det säger att det är total avsaknad av Socialdemokratiskt tankearbete när man ens kan överväga såna här förslag.

  Svara
 2. Ulf

  Sveriges historia och kulturella bakgrund med olika traditioner skall utplånas och falla i glömskans mörker,befolkningen skall bytas ut.Allt i den sanna globalistreligionens anda.Nu ger man sig på även nationalsången,Bibeln och kristendomen.
  Dessa begrepp sitter djupt i Sveriges historia och kan inte raderas av några lågbegåvade idioter till nationella motståndare och Eu fanatiker.
  Man förundras över det förakt och nästan hat som visas för vårt land och dess historia,det skall tydligen skymfas utan gräns och dras i smutsen.
  Finns det ingen normal svensk politiker kvar som har så pass mycket kurage att de kan ställa sig upp och få stopp på detta vansinne ??? Är det bara landsförrädare och globalister kvar i landets styrande församlingar ?
  Att Moderaterna lägger sig platt för Reinfeldt och Borg när de kommer med sina Eu globalistförslag är en stor skam för M och partiledningen.Se framåt och dumpa de som slutat,de har gjort sitt i Svensk politik.Vågar inte Kristersson säga nåt innan han stämt av med dessa två kan man undra.Vad blir nästa steg i nedmonterandet av nationen Sverige…….och ingen säger ifrån.😔😔😥😥🇸🇪💪🏻Våra förfäder som byggt ett land under tusentals år ur ingenting gråter i sina gravar och förbannar säkert de styrande med olycka vilket är rätt åt dem.
  Du skall hedra ditt land och dess historia och högakta de generationer som funnits före dig.Svenskar som kämpat för att skapa ett fosterland till sig själva och oss efterkommande.🇸🇪🇸🇪

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *