Äldre trakasseras av barngäng

Mustafa Panshiri skriver om Lousie Hansson i Norrbotten, som gömmer sig i sin lägenhet eftersom hon trakasseras av ett “barngäng”. Panshiri på twitter

“Barngäng”? Verkligen? Panshiri påpekar klokt att ansvaret för att ta reda vad det egentligen handlar om läggs på läsaren antingen genom att läsa mellan raderna och/eller besöka Flashback och andra diverse alternativa medier för att lösa mysteriet.

Tyvärr är detta språk symptomatiskt för Sverige. När vi har ett problem framför oss så är myndigheter och politiker i princip alltid tystlåtna om några detaljer, och våra journalister verkar nöjda med att inte ställa några följdfrågor om de inte absolut måste.

Vilka är dessa ungdomar? Bor de i orten? Har de bott där länge? Är de nyanlända? Går de i skolan? Dessa frågor ställs mycket sällan, trots att de utgör avgörande information. Vad man bör göra och vilka slutsatser man bör dra i en situation där ungdomar med stark förankring i samhället plötsligt dragits in i kriminalitet är väsensskilda från en situation där de ungdomar som står för kriminaliteten inte kommer från orten och kanske inte ens pratar svenska. I det första fallet är står vi inför en allvarlig genomklappning i socialiseringen av unga.

I det andra fallet har vi en situation där vi har unga som inte socialiserats in i det svenska samhället till att börja med. Och vart befinner sig egentligen föräldrarna här? Att försöka förstå vad som pågår i Sverige idag kräver ofta att du lägger en sorts pussel, och dammsuger.”

Svt


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *