Återvändande IS-terrorister. Saft och bullar kommer hjälpa lika lite som terapisamtal.

| 10 november, 2019

Aftonbladet lägger upp ytterligare en snyftartikel i ämnet IS:

”Hur ska personer som i åratal följt IS extrema ideologi kunna ändra tankesätt och bli fungerande medborgare i Sverige?” 

Det borde vara så enkelt: De kan de INTE! Sluta med snyftartiklarna som bara är propaganda för att förbereda oss att leva ska vid sida med terrorister. Terrorister ska hållas utanför Sveriges gränser.

Undrar om någon på AB tänker på att med det tankesättet skulle regeringen idag gett asyl Dr Mengele, för att sedan försöka fasa in honom i den svenska vårdapparaten som en “fungerande medborgare”.

Problemet med dessa snyftartiklar är att de pratar om IS-terrorister/sympatisörer som människor med lite annorlunda andra värderingar och prioriteringar, och om vi bara gör oss mer medvetna om hur de tänker och förstår mer så kommer allt bli bra tillsist.

En gång för alla! Dessa personer ingår i en större ideologisk övertygelse som sedan IS bildades syftar till världsherravälde i form av ett kalifat. Det IS lockar med är en ny stat, demokrati, frihet eller en villa, vovve och Volvo.

IS-/Daesh medlemmar har svurit på sina liv att ge sitt liv för IS och alla andra är otrogna och ska dö. De kommer inte ändra vad än naiva personer i Sverige tror, vi är ju otrogna och inget man bryr sej om. 

Saft och bullar kommer hjälpa lika lite som terapisamtal.

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp