INSÄNDARE. Anders Ekman: Det goda och det onda goda

Hur mycket jag än försöker, och vill, förstå så får jag inte ihop hur folk från ”den goda sidan” reagerar när många av oss lyfter fram våldsdåden i samhället och säger att det är nog nu. Att politikerna måste ta sitt ansvar och sätta fullt fokus på oroshärdarna parallellt med att ett förebyggande arbete givetvis måste ske. 

Redan här brukar ”de goda” börja med sina alltid lika förutsägbara försök att blanda bort korten genom att försöka styra in dialogen på socioekonomiska faktorer och på bristen på ”saft och bullar”som man sätter i kontrast till de hårdare tag och straff som är det enda den ”onda” sidan sägs ha att erbjuda.

De ”goda” menar att ”vi inte ska peka finger”. Vi ska tänka på att ”vi alla bär ett gemensamt ansvar för vad som sker oberoende av det som pågår runtomkring oss” (!!!)  och att dom av oss som klagar ofta egentligen ”skiter i andra människor” och att vi verkligen ”inte är några offer”. Man menar att vår kritik och frustration är meningslös, ja till och med förkastlig,  så länge vi inte ”föreslår, eller t.o.m  genomför, konkreta lösningar”.  Har vi inte lösningar så ska vi hålla truten helt enkelt. Att skylla rån och annat på politikernas bristande proaktivitet och handlingsförmåga går ju inte an. 

Har ni hört denna visan förut ?

Jag kan inte få det till något annat än att eftersom dom ”goda” själva inte har några lösningar, men innerst inne inte heller är bekväma med det öppna och råa våldet, så vill man inte unna andra att lyfta fram problemen. Och vad värre är,  låta dom som pekar på problemen få rätt i vad dom varnade för upprepade gånger under senaste decenniet och pga detta ständigt blev bemötta med spott och spe ifrån de självutnämnda humanisterna. För vilket moraliskt nederlag vore det inte att ge olyckskorparna rätt ? 

Som om det inte vore nog med att ”dom onda” nu i höst fick rätt i att kommunernas ekonomi skulle falla som korthus om inte integrationen och försörningskvoten garanterades. Vem tvivlar på att detta blev så och vilka problem det skapat förutom en och annan Miljöpartist ??

”De goda” vill idag skrämma ”de onda”  till tystnad genom att föra ett förvirrat resonemang som hela tiden syftar att skuldbelägga alla som uttrycker sin oro och avsky över det våld som i allt högre grad flyttat ut på offentliga platser. Man har inte rätt att vara orolig över att ens barn ska bli ett av de dryt 2000 som blir rånade i år. Inte sällan brutalt. 

Man har inte ens rätt att fördöma ett rättsväsende som alltför ofta tar gärningsmannens parti och vrider ut och in på sig i sina försök att hitta förmildrande omständigheter. Och vem har hört någon form av kritik från ”de goda” när det handlar om våldtäktsmän eller islamska extremister som ej ”kan” utvisas pga risk för konsekvenser i hemlandet?

Nej fy skäms på dig om du har mage att klaga utan att komma med patentlösningar !

Trots att många charlataner och gycklare som tidigare gapat och gormat på kultursidorna nu sitter knäpptysta med facit i hand så återstår några hårdnackade debattörer som vägrar att inse att två plus två blir fyra. Bland dessa sticker kanske den för bokföringsbrott dömda aktivisten Maria Robsahm ut speciellt.  Hennes hat mot allt till höger om MP tar sig alltmer bisarra och desperata uttryck. I färgglada diagram driver hon teser som att det dödliga våldet minskar och att Sverige, i sann Reinfeldt anda, kan ta emot i stort sett mur mycket folk som helst utan några konsekvenser. 

Men frågan som förbryllar mig är återigen varför i jösse namn ”de goda” har så evinnerligt svårt för att, som de medborgare de är, sälla sig till alla som kräver att politikerna, de vi utsett att sköta det hela, mot en bra betalning, verkligen vidtar krafttag och uppfyller sin del av samhällskontraktet som ju faktiskt handlar om att skydda samtliga landets invånare ?

Och förutom det ansvar vi har att uppfostra våra barn väl och att vara laglydiga medborgare, gärna med lite civilkurage, undrar jag vilket ytterligare ansvar ”de goda” egentligen menar faller på mig när dom säget att ”det är allas ansvar”. Är det desarmera bomber och granater som detoneras var tredje dag i landet  ? Att förutse var gängvåldtäkter kommer att ske nästa gång och gömma mig i ett buskage för att ingripa innan brottet fullbortats. 

Nej, bevare mig väl för ”de godas” godhet !

Anders Ekman


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “INSÄNDARE. Anders Ekman: Det goda och det onda goda

 1. Carl den 12

  Anders👑
  Upplevde inte på 90-talet att folk i allmänhet var så radiostyrda, utan sa mer rätt ut vad dom tyckte och var någon emot så blev det en diskussion och sedan är det bra.
  Men, i dag upplever många med mig, att ett åsiktstförtryck försöker döda diskussionen och att man försöker tysta människor på dom mest kreativa sätt.
  Kan det vara så att dessa människor känner sig extra hotade pga att grupper som tycker lika på ont och gott växt sig starkare i en värld utav sociala medier.
  Exempel Önskar några diskutera och starta en hjälporganisation utan mellanhänder, så kan man hitta folk över hela jorden.
  Man kan göra gott på riktigt och tyvärr tvärtom också.
  Och är man incel så kan man organisera sitt hat mot kvinnor, för att på så sätt få ännu mer makt.
  Männen går ut med att kvinnor får typ skylla sig själva som har så många fler fördelar i dag och skyller sina motgångar på kvinnor..
  När det historiskt och även fortfarande i dag är kvinnor som får ta deras hat och att dom ser sig som offer.
  Och någon återigen måste ta på sig skulden.
  Det är män som känner sig små och betydelselösa pga att kvinnor kan göra sina egna val.
  Incel är en grupp som framställer sig som stackare och jag tror att vi underskattar denna grupp som fysiskt, psykiskt och sexuellt trycker ner kvinnor.
  Tror att dessa finns i alla grupper och även nyanlända sk män som kvinnor säder handjhärtan till .
  Dom anses vara “offer” och man vet inte vad dom har varit med om.
  Så när sexuella övergrepp kommer in, så blir det ju mer synd om incel än utav offret.
  För det finns ju inga “offer” och känner man sig som ett offer, så har individen terapi att göra för att inse att att det är en myt.
  Hur kan kvinnor som har blivit utsatta ta över offerrollen ifrån incel ???

  Calle som tycker sig en ny form utav odnska mot kvinnor som heter incel…………………………………….

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *