Oppositionen bör kräva Morgan Johansson (S) avgång och gå till misstroendevotum, skriver Tomas Gür, på twitter. 

Och jag håller med, i synnerhet när jag läser om hur Malmöpolisen och Malmö stad vinner pris för bästa brottsförebyggande arbete. Bästa brottsförebyggande arbete? https://twitter.com/myndigheten_bra/status/1192744460188372992?s=20&fbclid=IwAR18SNy4K9KWqCoRmtNXkGxuduBjcgJhMhbSyU3hzWArK0LoqbmTivVCIB0

En tonårig pojke blev igår skjuten till döds på en pizzeria  i Malmö. Bara några minuter tidigare hördes en kraftig explosion. Ytterligare en tonårig vårdas med livshotande skador. 

Samtidigt meddelas Malmöborna, ja hela Sverige att Malmöpolisen tillsammans med Malmöstad m.fl. får dela på priset “för Sveriges bästa brottsförebyggande arbetet”. 

Hur ska man tolka det här? Hur har Malmöpolisen och Malmö stad ens mage att slå sig för bröstet, dessutom förvänta sig att bli gratulerade? Det är ett hån mot den ihjälskjutna tonåringen, mot den som i skrivande stund kämpar för sitt liv och mot alla som ytterligare en natt väcktes av en bomb som detonerade i Malmö. 

Frågan jag ställer mig är: Hur skulle det då vara i Malmö utan dessa förebyggande åtgärder som polisen och staden påstår sig ha arbetat med? Det kunde alltså ha varit ännu värre.

Min gräns är nådd, jag hoppas att oppositionens gräns också är nådd. Varför man ännu inte agerat börjar bli snudd på oförsvarbart. Gör något och gör det nu!


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *