Stefan Löfven och JÖK förklara det här för mig och för alla svenska medborgare!

| 10 november, 2019

En sjuksköterska som gör rätt för sig riskerar att bli utvisad medan ni lät 9000 afghaner utan asylskäl stanna. Av någon obegriplig anledning har just de fått en unik särställning i Sverige. Tusentals ensamkommande som inte klarade av sina gymnasiestudier, får nu ytterligare en chans genom att medges att ansöka om förlängning. Och det kommer de såklart få eftersom de är Stefan Löfvens och JÖK:s gunstlingar.

Ännu värre, för någon vecka sedan kunde sex radikala islamister som utgör ett hot mot rikets säkerhet släppas fria i samhället. Sex personer som är en fara för riket som nu har tillgång till sjuksköterskor som Mulu, bidrag, bostad och allt annat som krävs för att leva i Sverige. 

Så trots att Mulu Baraki bott i Sverige i tio år och sedan länge har fast anställning som sjuksköterska nekas hon  arbets- och uppehållstillstånd av migrationsdomstolen!? 

“– Jag mår mycket dåligt. I tio år har jag kämpat för att stå på egna ben, jag har tagit hand om tre barn, pluggat och arbetat och betalat skatt i Sverige. Efter det senaste beslutet från migrationsdomstolen har jag förlorat hoppet, allt ser så mörkt ut, säger Mulu Baraki som arbetar som sjuksköterska på Karolinska universitetssjukhusets lungallergiavdelning K 84 i Huddinge.”

Regeringen gör uppenbart skillnad på människor. Och av någon andning vill man inte att de som gör rätt för sig och bidrar till det gemensamma ska stanna i Sverige. Det går inte att tolka Migrationsdomstolens beslut på något annat sätt än så här: Hur vågar hon skaffa utbildning och vara självförsörjande? Hon skall vara lågutbildad och bidragsberoende för att kvalificera sig för ut/put/medborgarskap. Basta!

Läs VårdFokus


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Stefan Löfven och JÖK förklara det här för mig och för alla svenska medborgare!

  1. Ulf

    I löfvens och Lööfs sverige importerar vi analfabeter och lågutbildade samt IS krigare.Vi skickar ut välutbildade och etablerade personer som försörjer sig och betalar skatt.Man blir helt snurrig när man ser hur detta land sköts.Hur är det ens möjligt att det får vara så här ?

Kommentarer är stängda.