Taxichaufför misshandlad av två passagerare i centrala Uppsala

| 11 november, 2019

Sverige blir allt tryggare och säkrare för alla eller hur?
Speciellt för dem som transporterar personer. För nu har det hänt igen i Uppsala, denna gången var det en taxichaufför som blev slagen i ansiktet med knytnävar av två okända män då han begärde förskottsbetalning för bereda mellan Uppsala och Stockholm. Polisen fick kännedom om händelsen via ett samtal från Akademiska sjukhuset vid 1,39 då chauffören vårdades för skadorna han fått vid misshandeln.

Hela händelsen började med att taxichauffören blev invinkad vid Nybrogrillen av tre yngre män som ville åka taxi till Stockholm. De informerades då av chauffören att vid resor till annan stad krävdes förskottsbetalning. Enligt Sanja Vukicevic RLC-befäl i region Mitt tycks det vara denna information som provocerat männen i fråga. Två av männen ska sedan ha tagit ut sin ilska genom att ha slagit taxichauffören i ansiktet med knytnävarna.

Chauffören fick efter händelsen skjuts av en kollega till akuten som kontaktade polisen om händelsen. Enligt Vukicervic har chauffören fått skador i ansiktet, men de ska inte vara några allvarliga skador. Vid fyra-tiden på morgonen kunde polisen höra chauffören om händelseförloppet. Men ännu på morgonen har polisen inga spår efter gärningsmännen. Den troliga brottsrubriceringen lär mig bli misshandel av något slag.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/taxichauffor-misshandlad-i-centrala-uppsala

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •