Rusta har tagit bort korsen från kyrkor som säljs inför julen.

Rusta har tagit bort korsen från kyrkor som säljs inför julen. Det gjorde tre av varandra oberoende personer mig…

Slået op af Nuri Seyhan KinoTirsdag den 12. november 2019

Två ord jag sällan använder privat eller offentligt men just nu finner jag inga andra: Fy fan! #kristofobi

Först… Rustas svar kan ni läsa längst ned. En sak är säker att ta bort korsen för att anpassa för fler kunder samtidigt som man vill göra gällande att man tar förföljelsen av kristna på allvar, gör mig illamående. Det här inte anpassning, det är att gå islamisters ärenden i hopp om att tjäna sig en hacka!

“Rusta har tagit bort korsen från kyrkor som säljs inför julen. Det gjorde tre av varandra oberoende personer mig uppmärksam på. De hade känt obehag. Jag skrev till varuhuset. Ni ser svaret nedan. Jag har just ställt en följdfråga till kundtjänst:

“Tack för svar. I Sverige finns numera många kristna som har förföljts för sin tro, över 200 miljoner kristna är förföljda i världen. I Syrien och Irak pågår det ett folkmord mot kristna. Det har bland annat Europaparlamentet kommit fram till.”

“i stora delar av dessa länder har kyrkor sprängts i luften. Att ta ned kors från kyrkor ses som en del i förföljelsen. De som har vänt sig till mig efter att ha sett kyrkan hos er på Rusta har känt obehag. Vad anser ni om det?”


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

15 tankar på “Rusta har tagit bort korsen från kyrkor som säljs inför julen.

 1. Ulf

  Då fick de en kund mindre här iaf.Aldrig någonsin mer Rusta för oss.Finns andra alternativ.

  Svar
 2. L.E.H.B.

  Jag uppmanar nu till samma slags bojkott som vi hade mot H&M:s butikskedja Cheap Monday, som i Januari i år lades ned helt på grund av vår startade bojkott som vi spred internationellt. Vi varnade H&M men de trodde inte på oss. Hela den kledjan är nu nedlagd och en miljardförlust blev resultatet. Så Ställ upp NU.

  Ring till RUSTA HUVUDKONTOR: 08-626 43 00 Be om att få tala med VD Göran Westerberg.’
  Grundarna heter Anders Forsgren & Bengt Olov Forssell och är kvar i föetaget.

  Svar
 3. Gun degervall

  Usch och fy för er rusta. Vi svenskar ska ha rätt till vår religion likaväl som dom ANDRA. ALLT ju inte iislamister och allt vad det
  är. Vår religion är ju över 1000år. Fy rusta. Handlar inte mer hos er

  Svar
 4. Inger Lundgren Borg

  Hej!
  Har kommentaren till en kund som undrade om varför korsen tagis bort legat som svar på er hemsida? Nu är kommentaren borttagen.
  Vill veta det ligger ute på tusentals FB-sidor.
  MVH Inger

  Svar
  1. Henrik Lilja Postförfattare

   Stämmer. Kommentaren med bild är borttagen både på Facebook och på nyhetssidan. Det är inte PS som tagit bort detta.

   Svar
 5. Solveig

  Är ett kors på en kyrka så stötande så man måste plocka bort det ? Vi har korset i våran flagga och vi är fortfarande ett kristet land! Dåligt av Rusta att inte stå för det!

  Svar
  1. Henrik Lilja Postförfattare

   Korset i flaggan har redan debatterats, korsets vara eller inte vara. VI blir säkert av med korset i flaggan också på sikt.

   Svar
 6. Maggie

  Snart är Sverige ett muslimskt land. Ska ringa till Rusta och fråga VARFÖR! Undrar om kristna i muslimska länder kan få samma makt där och införa tex slöjförbud….🤔
  BOJKOTTA RUSTA

  Svar
 7. Waed Moussa

  Hej.

  Håller med om att kors inte ska tas bort på kyrkor. För kyrka är faktiskt en helig plats för kristna och korset är symbol för kristendomen.

  Men.. Som muslim tycker jag det är kränkande att ni tar upp fråga om islam. Islam är inte emot kristna eller kristendom. I vår koran ska man som i bibeln respektera alla människor och religioner. Dessutom är de tre religionerna, islam, kristendom och judendom för oss en religion som har utvecklats och blivit dessa tre.

  Att rusta, som förmodligen inte är ett muslimskt företag. Har valt att ta bort korset, är deras egna fel och inte muslimerna.

  Alla idioter runt om i världen som dödar och kränker osv osv har Ingen religion. Det finns ingen religion som förespråkar onda handlingar. Ingen.

  Idioter gör detta för att sprida fel eller rättare sagt en förfalskad bild av en religion, som exempelvis islam. Det alla vi andra då måste göra är att lära oss, läsa och söka kunskap innan vi klandrar på en grupp människor eller en religion.

  Mvh
  En muslim som älskar alla människor oavsett religion, färg och tillhörighet och som respekterar alla religiösa symboler och heliga byggnader som kyrkor, synagogor och moskéer och Sverige som är kristet och inget annat.

  PS. Islamist är ett begrepp för de som gör idiotiska handlingar och stödjer sig bakom islam för att förfalska religionens bild och få den att uppstå som våldsam och hatisk. Dessa idioter är inte muslimer utan folk som har agendor de arbetar efter.

  En muslim är en individ som tror på religionen islam.
  “Allah” är inget annat än ordet “gud” på arabiskan.
  Så alls vi som tror på någon av religionerna, tror på gud.

  Svar
 8. MJB

  Vilket larv…..Om de gjort det för 5 år sedan hadd ingen reagerat… Och ingen i det här kommentarsfältrt är väl egentligen inga regelbundna kyrkobesökare och har antagligen ingen adventdkyrka hemma heller..ni letar bara saker att fjanta er med…SKÄRP ER

  Vem köper en kyrka oavsett om det är med kors eller inte.

  Och sluta handla på en affär för det….VÄX UPP bete er som vuxna män…istället för att bli fjantar

  Svar
 9. Berit Norman

  Livsfarligt och tendentiöst att ta bort korsen!!
  Det anser säkert även vänligt sinnade muslimer.
  Men för de islamistiska hotfulla “muslimerna” är Rustas tilltag ytterligare en triumf i “kampen” för att göra Sverige ortodoxt och radikalt muslimskt. 👎👎👎👎

  Svar
 10. Arne Borg

  Vad är problemet? Se det som en vanlig byggnad! Sluta fjanta er.😈

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *