Den förträngda L-C – synden, skriver Fredrik Hage om i Smålandsposten

| 13 november, 2019

“Så har även Centern aviserat att de inte tänker stödja oppositionens misstroendeförklaring mot inrikesminister Morgan Johansson. Det var väl ungefär lika oväntat som regn i november. Men det är åtminstone välkommet att de parlamentariska positionerna klargörs för väljarna.”

Och så är det, Centern och Liberalerna vill ju som bekant äta kakan och ha den kvar i det avseendet. “Det teaterspelet går att föra så länge inget ställs på sin spets. Men det är vad Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna nu gör då de tvingar fram en votering kring ett statsråd. Den som inte är med på båten sitter i en annan båt så att säga, och det kommer att vara tydligt för alla.”

Faktum är att det finns inte tillstymmelse till åtgärder under den tiden som företagits på initiativ från justitieministern Morgan Johansson som till synes har modererat utvecklingen.

I Sveriges riksdag har vi en regering bestående av två partier. Och en opposition bestående av tre partier. Och så har vi ett regeringsunderlag bestående av tre partier. Problemet är att två av de där tre sistnämnda inte vill låtsas om denna parlamentariska verklighet, som de dessutom själva har skapat. Det är ett demokratiskt problem. Att de i den änden gör sig dummare än vad de är, och dessutom i frågor som är bokstavligt livsviktiga, gör det demokratiska problemet större.

Smålandsposten


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: