Intressant reportage om kriminella gäng

Av | november 15, 2019

Dansk polis intervjuas av SVT som berättar om arbetet med kriminella gäng och svårigheterna med hur de ska bemötas. Om 98 procent av de kriminella gängen består av unga män med annan etniskt bakgrund, blir det lätt så att man gärna fokuserar på dem, säger en dansk polis.

Jag tror att man måste släppa oron för att stigmatisera en viss grupp. Om det överskuggar polisens arbete kommer man lägga krokben på sig själv. Oavsett etnisk tillhörighet måste gängkriminaliteten stävjas.

Hela programmet på Svt kan ni se här


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *