Med offerskapet som inkomstkälla, Linnea Claesson AB

| 15 november, 2019

Linnéa Claeson är förutom sin nätaktivism också synts i bland annat tv-programmet “Let’s dance” och har utsetts till Årets jurist. Bild: Noella Johansson/TT

“Linnéa Claeson har blivit rikskänd genom sitt Instagramkonto “Assholes online”, där hon hänger ut män som utsätter henne för sexuella trakasserier. Men stämmer verkligen hennes berättelser? Frilansjournalisten och krönikören Emilie “Ebbis” Roslund frågar sig vad som händer med feminismen om en av rörelsens främsta visar sig vara fejk.”

Ja precis. Linnea Claessons berättelser om trakasserier är fejk. Under en debatt fick Claesson två minuter på sig att tala om jämställdhet. Det hon sa var inte rimligt, inte ens i någons vildaste fantasi. Hon hade under hela sina sin barndom jagats av olika slags män som ville ha en bit av just henne. Det var en verklighet för alla kvinnor över hela världen menade hon. 

Linnea Claesson har dock alltid kommit undan. “Till skillnad från hur man hanterar andra opinionsbildare med samma maktposition har Linnéa haft privilegiet att slippa de kritiska frågorna, hur otroliga hennes anekdoter än varit”, skriver Emilie Roslund i GP. 

Om det låter som att det är för mycket, är sannolikheten att det är just det, för mycket. Feminister som Linnea Claesson bryr sig inte om sanningen eller den faktiska frågan. De är ute efter att försörjas av lika arga kvinnor (och män), liksom de traktar efter mediebruset och kändiskapet. Där hatet är deras största tillgång och inkomstkälla. I hennes aktiebolags årsredovisning framgår det att hon omsatte 2,2 miljoner kronor förra året, med en vinst på cirka 800 000 efter skatt.

Men vad händer med trovärdigheten när det visar sig att Sveriges främsta feminist vittnar om sexuella trakasserier som aldrig ägt rum?

Det är enkelt att ljuga om man inte har någon moral. Det är också lätt att hata om man inte bryr sig om någon annan. Linnea Claesson har gjort sig en karriär på att ljuga och på att hata i våra sociala medier. Hon ljuger faktiskt om det mesta men allvarligast är förstås att hon oemotsagd får ljuga om sexualbrotten i Sverige. Det är något som drabbar hela samhället.  PS

Göteborgsposten


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

6 tankar på “Med offerskapet som inkomstkälla, Linnea Claesson AB

 1. Ulf

  Ja,hon är ju inte speciellt attraktiv i mina ögon iaf…….???

 2. Sofia

  Men vad är det här för idiottext, allvarligt. Granska män som regelbundet använder våld som maktmedel istället. HElt otroligt så in i helvete dumt.

  1. Candide

   En idiotkommentar av dig snarare.
   Man ska aldrig komma undan med osanningar, hon förstör för feminismen och för kvinnor som faktiskt blivit utsatta på riktigt genom sitt beteende. Det är bara en tidsfråga när hennes lögner är allmänt kända, det är redan rejält känt idag.

  2. Petra

   Du ser inget problem i att Linnea Claesson förringar sexuella trakasserier genom att ljuga om att hon utsatts för saker i syfte att tjäna pengar? Som feminist blir iaf jag helt vansinnig.

 3. Candide

  Horribelt att en mytoman som Linnea är språkrör för sexuellt våld mot kvinnor och feminism.
  Hon livnär sig på lögner och hennes lön är mestadels våra skattepengar. Jag är inte juridiskt beläst men skulle man inte kunna anmäla henne för hennes bevisade lögner?

 4. Anders

  Nu när det har uppdagats att hon fejkar, så undrar man faktiskt om hon fejkar allt ?

Kommentarer är stängda.