Tino Sanandaji: I Sverige betalar man visserligen hög skatt, men kan å andra sidan vara trygga i att pengarna används rätt. SVT:

| 16 november, 2019

“Nya Siffror: Hundratals funktionsnedsatta tvingas söka socialbidrag. Personer som har en funktionsnedsättning ska inte behöva söka socialbidrag. Det sa förra socialförsäkringsministern Annika Strandhäll i februari i år. Men förra året tvingades 850 personer med funktionsnedsättning söka socialbidrag för att kunna betala mat och hyra“

Samtidigt skriver Nyheter Idag “Janne Josefsson om dömda för bidragsbrott: 70 procent är invandrare. Enligt en granskning som journalisten Janne Josefsson gjort var 70 procent av de som dömts för brott inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, utlandsfödda“

Det de som plundrar systemet genom lagbrott, men Sverige har även öppnat legala sätt att ta resurser från handikappade med så kallad arbetskraftsinvandring: “Assistansbolaget hittar en familj i tredje land med ett funktionshindrat barn, som vill komma till Sverige. Därefter anställs en av föräldrarna, som kommer hit först. Väl på plats ansöker föräldern om att återförenas med sin familj, vilket är möjligt utan något försörjningskrav med dagens lagstiftning. När barnet har anlänt ansöker familjen om assistansersättning hos Försäkringskassan. Om ansökan beviljas kan föräldern sedan övergå till att arbeta som anhörigassistent åt sitt eget barn“

Denna vanskötsel marknadsförs av politiker med ord som “liberalisering“, “arbetskraft“, “sysselsättning“ och “familjeåterförening“, samtidigt som de tar resurser som från funktionsnedsatta, sjuka och äldre.

Tino Sanandaji på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •