Jenny Sonesson om brottslighet bland personer med utländsk och inhemsk bakgrund

| 17 november, 2019

Bildkälla: Wikipedia

Apropå Agenda och intervjun med statsministern där han uppgav att det inte gått att förutse brottsutvecklingen i Sverige. Låt mig påminna om en intressant studie som myndigheten Brå presenterade i oktober i år. Det är en genomgång av nordisk forskning om migration och kriminalitet. Slutsatsen är att det inte i första han är invandrare utan invandrares barn som är överrepresenterade när det gäller att begå brott. Om man som Sverige har och haft stor invandring från vissa länder kan man således räkna med att det påverkar brottsligheten. Ur studiens sammanfattning:

”• Överrisken för personer med utländsk bakgrund, både utrikesfödda och barn till utrikesfödda, är högre för grövre brottslighet, speciellt dödligt våld och rån, än den är för exempelvis stöld. Detta är fallet under hela tidsperioden.

• Det finns stora skillnader i brottslighet mellan personer från olika länder. Ju närmare ursprungslandet ligger Sverige geografiskt och ju högre utbildningsnivå och ekonomisk nivå i ursprungslandet, desto lägre brottslighet har gruppen.”

Jenny Sonesson på Facebook

Läs på Brå


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *