Malmö och bombdåden. Det tog sex dagar 

Och efter sex dagar kom det första bombdådet åter till Malmö. Det är lätt att känna sympati med alla poliser ute på fältet. Men framför allt är det lätt att känna sympatier med Malmöborna. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BRe87Q/stor-polisinsats-efter-vapenlarm?fbclid=IwAR0hfdkt_jucc4s09nixgYiVtz8emJFWFVxmr45GuLycUnNTe8XAiHmzTJ0

Men … Den intellektuella hederligheten kring bomberna och gängkriminaliteten gör mig arg. Journalistkårens betalda tyckare, så som Lena Mellin, ondgör sig nu över svensk politisk saktfärdighet i frågan om gängkriminella. 

“Det hade varit på gång länge och var försenat flera år när det äntligen landade på riksdagens bord för ett par veckor sedan,” skriver Mellin. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/K3X9Qe/partiledarna-borde-skammas

En av de stora anledningarna till det vi ser hända i vårt samhälle idag, beror på förljugna journalister som gjort allt de kan för att sätta sin PK-agenda. Deras lögner om otryggheten har gjort stor skada, inte minst därför att det påverkat politiska beslut, eller avsaknaden av dem. De har ofta gått så långt att de stigmatiserat oroliga medborgare. 

Lena Mellin har i krönika efter krönika relativiserat akuta samhällsproblem. Att Mellin tillåts använda Aftonbladet som sin plattform för att förmedla uppenbara ibland lögner, ibland medvetna förbiseenden och vinklingar för att förringa svenska medborgares oro är en sak, men att hon nu går ut som den journalist som “sett” och “förstått” allt, är bara för mycket. 

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *